avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan

In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat.
La ce sa ma astep pe viitor?
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: geo_host , utilizator 22:04, 10 Martie 2008
imi pare rau sa-ti comunic acest raspuns , dar daca in urma testului de pe aparatul etilotest a fost 1,02 , limita raspunderii penale a fost incalcata cam de multisor, respectiv de la 0,4 la mie. Sigur, dupa acest rezultat, ai fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolelmiei; rezultatul acestei recoltari te poate ajuta sau nu. daca rezultatul confirma testul cu aparatul etilotest, sa te astepti la cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii " de conducerea a unui autovehicul pe drumurile publice in stare de ebrietate" cu toate repercursiunile.
În aceste condiţii veti fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
mi s-au luat si probe de sange.
dar nu cred ca o sa iasa mai putin cu toate ca am baut doar 2 pahare de vin (cca 500 ml) dar imediat dupa ce am baut am fost oprit de politie. in rest am baut cola si sprite si am inteles ca si bauturile carbogazoase afecteaza in combinatie cu cola.
ce as putea face sa scap mai ieftin?
Dacati-au recoltat si probe bilogice, nu mai poti face chiar nimic. Ideea ar fi fost ca d cand t-au luat testul cu etiloscopul, sa incerci sa regurgitezi aloolul inainte sa intre in sange. Altfel, in sange se va reflecta o concentratie mai mare de alcool decat in etiloscop.
In caz ca nu ai cazier, o sa scapi cu pedepasa cu supendare. Dar stii cum e, pata de pe cazier ramane.
nu am nimic pe cazier , e prima gresala.
nu pot sa scap doar cu amenda penala?
oricat ar fi

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Test alcoolemie izabela_wt izabela_wt Am si eu o nelamurile. Daca sunt oprita in trafic am obligatia de a efectua testul de alcoolemie sau ramane la latitudinea mea sa aleg? Voi fi sanctionata sau ... (vezi toată discuția)