avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul,definitie motamo
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul,definitie motamo

Buna ziua !

As dori sa stiu daca furtul in urmatoarea prezentare e furt calificat si daca nu e pedeapsa lui

Furtul dintr-un supermarket ziua neavand complici si declarand daca esti prins ca ai furat acel bun de ex : un pulover ca iti era frig ,sau o bara de salam ca iti era foame cu e privit in codul penal ,ce fel de furt e ?
Dupa ce mi se raspunde un functie de raspunsul dat voi revenii cu intrebari
Da, e furt calificat, conform art. 209 alin. (1) lit. e) Cod penal: "intr-un loc public".
Indiferent de justificari,fapta este prevazuta si pedepsita de codul penal
Oke ,pun altfel intrebarea.

Gigel e la Constanta ,munceste la un patron care a intarziat cu plata si neavand alta modalitate de a trai trebuie sa se hraneasca sau sa-si ia pulover furand dintr-un loc public .
Tot furt calificat ? Cum e privita pedeapsa ,in ce incadrare de ani,ce pedeaspa/amenda cel mai bun/rau caz?
Sau
Supermarkert-ul isi recupereaza bunurile si chiar se ofera Gigel zicand ca atunci cand detine bani o sa plateasca Sau chiar e ajutat de cineva din acel loc public sa i se plateasca daunele provocate mai e furt unde partea vatamata isi recupereaza bunurile sau sunt platite acele bunuri ?
Vreau sa inteleg motamo ce inseamna furt calificat ,iluminati-ma !
ART. 209
Furtul calificat
Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:
a) de două sau mai multe persoane împreună;
b) de o persoană având asupra sa o armă sau o substanţă narcotică;
c) de către o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) asupra unei persoane aflate în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra;
e) într-un loc public;
f) într-un mijloc de transport în comun;
g) în timpul nopţii;
h) în timpul unei calamităţi;
i) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
ContSters92291, utilizator
Incadrarea faptelor sub incidenta dispozitiilor penale ,nu ete conditionata de interpretarea intentionata a lui Gigel din Constanta
Aspectele invocate de dvs ,eventual pot fi invocate ca si eventuale circumstante ,pe care organele in drept urmeaza sa le analizeze si sa se pronunte asupra relevantei si temeinicei acestora
Art 208 Cod penal
Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia,fara consimtamantul acestuia,in scopul de a si-l insusi pe nedrept,se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani

Alte discuții în legătură

Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)
Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Furt in valoare de 39 de lei fara antecedente Mazarescu2014 Mazarescu2014 Pe data de 21 am sustras un colier in valoare de 39 de lei, fiind minor, dintr-un magazin de haine din Bucuresti. Am fost dus intr-o camera unde am astepta ... (vezi toată discuția)