avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie

un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de talharie si risca o pedeapsa de la 7- la 10 ani( sau ceva de genul)...cum poate acest martor sa se retraga din proces?
exista vre-o cale?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:43, 18 August 2010
innessomuch a scris:

un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor...cum poate acest martor sa se retraga din proces?
exista vre-o cale?


Cetateanul x nu poate avea dubla calitate si de victima a talhariei si de martor:belay:

Ce ati vrut sa ne intrebati?
Probabil cetateanul care depune ca martor e y, nu tot x.
Nu poate sa se retraga.
nu este prea explicita intrebarea...
adutescu a scris:

Probabil cetateanul care depune ca martor e y, nu tot x.
Nu poate sa se retraga.


Scuzati, dar lucram cu informatiile date de client, deci sunt necesare lamuriri:hammer:
Altfel, de acord cu cele spuse de dv, in cazul in care al doilea x este de fapt y:yes:
adica sa nu mai doreasca sa depuna declaratie? poate sa nu se prezinte pt a fi audiat ca martor. sau daca au existat amenintari sau intimidari la adresa martorului de catre agresor ulterior savarsirii faptei, poate sa depuna o cerere prin care sa explice motivele temeinice pt care nu doreste sa fie audiat.

Alte discuții în legătură

Furt&talharie&tentativa la infractiunea de talharie ContSters74561 ContSters74561 Un hot a intrat pe un geam deschis intr-un apartament situat la parterul unui bloc. Cand scotocea prin casa dupa unele bunuri de valoare mare si bani, a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa talharie eduuard eduuard Cand exista tentativa la talharie? Daca de exemplu, s-a consumat infractiunea scop, bunul fiind sustras cu succes, mai putem vorbi de tentativa la talharie? (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente - plangere penala dalv dalv Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am ... (vezi toată discuția)