avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,
daca la prima infatisare sotii sunt de acord asupra desfacerii casatoriei,custodiei copiilor si pensiei alimentare,cum se procedeaza?
mentionez ca eu am introdus actiunea si maine,7 decembrie ,avem prima infatisare,la ora 9,00.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:05, 7 Decembrie 2010
buna ziua.
daca ati cazut in cele din urma de acord, maine trebuie sa va prezentati amandoi in fata instantei si sa va sustineti punctul de vedere.
instanta urnmeaza sa ia act de dorinta dvs.
Daca sunteti de acord in toate punctele de vedere,se lasa cauza in pronuntare si se dispune in consecinta,avand in vedere declaratiile consemnate in dosar,privind vointa ambilor.
multumesc!
in cererea initiala eu am solicitat desfacerea casatoriei,incredintarea copiilor,pensie alimentara si pastrarea numelui. sotul este de acord cu toate ,mai putin cu pastrarea numelui.nu consider ca ar fi o cauza pentru care sa lungesc calvarul ,asa ca-i respect dorinta.
asta presupune ca maine sa mentionam si aceasta problema?
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
viorica71, utilizator
Da, asta presupune sa va precizati actiunea in baza art.132 c.proc.civ. in sensul ca solicitati sa reveniti la numele avut anterior casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
daca minorii au implinit 10 ani, vor fi audiati in camera de consiliu, raportul autoritatii tutelare ar trebui sa fie deja la dosar, poate instanta va cere si un martor, 2.
sunt de parere sa nu fiti prea increzatoare ca veti divorta maine
noi va uram succes!

Alte discuții în legătură

In cat timp se termina divortul? ContSters120498 ContSters120498 buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la intrebarea din titlu , in urmatoarele conditii: casatorita de noua ani, am depus actiunea de divort pe 30 martie, ... (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)