avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cat timp se termina divortul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cat timp se termina divortul?

buna ziua,
va rog sa-mi raspundeti si mie la intrebarea din titlu , in urmatoarele conditii: casatorita de noua ani, am depus actiunea de divort pe 30 martie, prima infatisare pe data de 10 iunie.avem doi copii, locuinta anl, am cerut casa si copiii.sotul lucreaza in afara tarii, cu contract pe perioada determinata.a fost plecat dar nu contribuie la cresterea copiilor decat intr-o foarte mica masura, nu plateste nici celelalte datorii ale casei, salariul lui este doar al lui, ( 95 %), al meu, ( indemnizatia pentru copil pana in 2 ani ) este comun, eu facand toate cumparaturile si el doar folosindu-se de caa ca de un hotel.soacra ma ameninta ca -mi ia un copil, ca nu va iesi ca mine, va rog sa-mi spuneti dupa prima infatisare cat timp mai dureaza pana se termina procesul si ce sanse am sa obtin casa si copiii?sotul nu este angajat cu contract in tara,eu am adus adeverinta de la serviciu.cauza divortului este adulterul, dar pot schimba si la culpa comuna daca s-ar termina mai repede, cu conditia sa obtin casa si incredintarea copiilor.astept raspunsurile dumneavoastra.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 14:48, 25 Mai 2010
Ce varste au copiii?
Litigiul este de durata, mai ales ca termenele acordate sunt destul de lungi. Avand in vedere motivele de divort invocat de dvs, aveti toate sansele sa va fie incredintati copiii. Trebuie sa puneti accent pe drepturile copiilor si ca trebuie urmarit interesul acestora. Si cu privire la locuinta aveti sanse reale in acest context. Oricum, mai sunt amanunte care trebuie avute in vedere si sa sfatuim sa apelati la un aparator.
Intr-un litigiu cu acest obiect se va efectua si ancheta sociala, se audiaza martori, etc, deci va dura.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
ContSters135221, utilizator
baiatul are 7 ani si zece luni , fata are 10 luni .am avocata, ma gandeam ca-mi trebuie. am depus toate actele la dosar inclusiv carnetul de note al baiatului, pentru ca ma ocup exclusiv de el , tatal lui fiind aproape absent din viata lui ,iar cand este acasa este ca si cand nu ar fi, nu-l intereseaza de nici unul din copiii lui.ancheta sociala deja s-a facut , eu nu eram acasa atunci, era doar sotul cu fata, dar am fost la autoritatea tutelara si am citi ceea ce a declarat.totusi , el a declarat ca lucreaza, ceea ce nu este adevarat, pentru ca m-am interesat la firma care ii intermediaza plecarile si nu are c.m. in tara.speram sa nu dureze foarte mult, pentru ca sunt intr-un stress continuu , sotul vine numai noaptea la ore foarte tarzii acasa ( cand binevoieste sa vina ) si ne deranjeaza somnul, avand in vedere ca avem doar o garsoniera.va multumesc !
daca el nu se prezinta sau nu e de acord cu divortul sau una din cerinte, va dura si mai mult
mai prindeti si lunile de vacanta judecatoreasca...
cu divortul este de acord, dar am uitat de vacanta.offff, moralul meu e la pamant.
Va trebui sa audiati si martori.
Avand in vedere ca aveti copii minori nu puteti divorta prin
acord.
Puteti cere divortul din vina ambilor fara a mai fi necesara motivarea hotararii.
Dar si in aceasta situatie va trebui sa audiati martori.
Depinde cat de repede veti administra probatoriul.
Daca va prezentati cu martori al termenul urmator si daca ati administrat toate probele, dosarul se poate termina.

Alte discuții în legătură

Divort CRISTINA_CRIS CRISTINA_CRIS Buna dimineata,sotul meu a introdus actiune de divort,avem 2 copii minori,iar in citatia primita acasa motivul e din vina ambelor parti,copiii ramin in ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)