avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna dimineata,sotul meu a introdus actiune de divort,avem 2 copii minori,iar in citatia primita acasa motivul e din vina ambelor parti,copiii ramin in custodia mea,vrem sa avem un divort amiabil,vroiam sa va intreb daca este obligatorie prezenta mea in instanta,urmind ca pe data de 5 august sa avem prima infatisare?Sau daca pe tot parcursul divortului este obligatorie prezenta mea?Multumesc
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 14:06, 27 Iulie 2010
Prezenta dv, ca pirit nu este obligatorie in instanta, insa pentru a face ca lucrurile sa mearga asa cum spuneti ar fi bine sa va prezentati prima data si sa aratati ca suntei de acord cu divortul
Daca vreti sa divortati cu acordul ambelor parti, ceea ce inseamna terminarea procesului mai repede, fara martori si fara alte dovezi, trebuie sa mergeti la primul termen si sa declarati acest lucru in fata instantei. Apoi se termina.
Altfel, daca aveti copii peste 10 ani vor fi audiati in Camera de consiliu, se va face ancheta sociala...etc.
daca vreti sa divortati prin acord este obligatorie prezenta.daca nu vreti divortul se judeca fara sa fiti prezenta.
nu e obligatorie prezenta dvs la proces, dvs fiind parat. pt ca aveti copii minori, nu se poate divorta prin acord, sotul va ramane reclamant , iar dvs parat.
ar fi bine sa va prezentati, mai ales ca sunt copii la mijloc si va doriti incredintarea acestora. in plus, se va termina relativ mai repede, mai ales daca vb de un divort amiabil si sunt acceptate de dvs capetele cererii de divort
In contextul dat nu e obligatoriu sa va prezentati, dar sfatul meu ar fi sa o faceti, pentru ca pe de o parte e posibil sa dureze mult mai putin in cazul in care sunteti ambii de acord sa divortati din culpa comuna, fara motivarea sentintei, situatie in care nu se vor mai audia nici martori, iar pe de alta parte se va dispune si in legatura cu incredintarea minorilor si cu pensia de intretinere, respectiv cu cuantumul acesteia, deci e bine sa va asigurati ca instanta de judecata cunoaste toate veniturile tatalui. In plus e posibil ca tatal sa solicite si stabilirea unui program de vizitare a minorilor si e importanta si pozitia dumneavoastra procesuala referitoare la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil mariana serban mariana serban Eu si sotul meu am hotarat ca nu mai putem convietui si am hotarat sa divortam amiabil.Precizez ca avem 2 copii minori 9 si 12 ani,ar trebui sa facem o ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)