avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie anexa

Buna ziua

Tatal meu are o casa, care a avut pana recent o anexa (o copertina pentru garaj, fara pereti), pe care a demolat-o in urma unor dispute cu un vecin pentru a o modifica (copertina era pe o apa si urma sa fie pe doua ape pentru a se putea introduce masina din alta pozitie, fara a-l mai avecta pe "distinsul" vecin).
Dupa ce am demolat copertina initiala si am inceput constructia celei noi "stimabilul" vecin, care este si consilier local si apropiat al primarului, l-a amenintat pe tatal meu ca daca va continua constructia va fi amendat de primarie.
Precizez ca nu a existat autorizatie de constructie pentru copertina initiala si nici pentru a doua.

Una din intrebarile mele ar fi: ce anume este considerata anexa la constructie (adica si un simplu acoperis, o copertina)?

In urma "acelei amenintari", tatal meu a dorit sa depuna o cerere pentru autorizarea constructiei copertinei fiind refuzat in diverse randuri de primarul localitatii.
In cele din urma a reusit sa depuna si sa inregistreze cerea la primarie (intr-o zi cand primarul nu era acolo) dar nu a primit raspuns nici pana astazi (nu stiu acum data exacta a depunerii cererii dar cu siguranta s-au facut cam doua luni de atunci).

A doua intrebare este: in cat timp trebuie sa raspunda autoritatile locale la o astfel de cerere?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dima Mihaela , utilizator 17:29, 6 Decembrie 2010
Buna ziua.
La intrebarea Dvs. se raspunde astfel ; Este dreptul oricui sa depuna la Primaria de care apartine o cerere care se cheama Certificat de Urbanism la care trebuie depuse un set de acte (Act proprietate, schite cadastrale scara 1/500 si 1/2000, act identitate proprietar, copie chitanta plata taxei in val. de 5,00 lei platibila la Posta din raza caruia face parte locatia.
Legal, conform Legii 50/1991, termenul este de 30 zile.
In Certificatul de Urbanism vi se spune la eliberare in ce limite aveti voie sa construiti conform reglementarilor in vigoare ale zonei respective, in functie de un P.U.G. si de un P.U.Z. aprobat. Adica, trebuie sa pastrati aliniamentul strazii, retragere spate, stanga - dreapta si pe inaltime.
Apoi, trebuie sa contactati un arh. cu drept de semnatura, care, conform C.U. sa va faca un Proiect, care trebuie autentificat de un expert MLPAT. In plus, tot in C.U. aveti de scos cateva avize....in cazul in care vi se impun.
Toate acestea se depun din nou la Primarie in vederea emiterii Autorizatiei de Constructie. Cand aceasta se emite, trebuie sa anuntati inceperea lucrarilor, sfarsitul lucrarilor, plata taxelor de rigoare si incheierea lucrarii prin Procesul Verbal de Receptie,eliberat tot de Primarie.
ATENTIE ! Totul depinde de Certificatul de Urbanism. Si NU ! Nu exista sa nu se dea vooie la inregistrarea unui Certificat de Urbanism !
Va multumesc pentru raspuns.

Si totusi, toate acestea sunt necesare pentru constructia unei copertine?
Unde anume as putea vedea ce este considerata o anexa la o locuinta?

Si Da din pacate anumite persoane publice se folosesc de autoritatea lor pentru a intimida unele persoane mai putin cunoscatoare.
Daca sunteti in Bucuresti , puteti obtine informatii mergand Marti dimineata intre orele 09-12 si Joi intre orele 12-15 la Primaria Municipiului Bucuresti, serviciul Urbanism si Gestionarea Teritoriului pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie. Ultimile completari la Legea 50/91 aduc articole prin care nu sunt supuse autorizarii mai multe lucrari din care ar face parte si a Dvs. Daca nu sunteti din Bucuresti, depuneti cerere pentru Certificat de Urbanism care se depune la ghiseu unde nimeni nu va cunoaste, si in functie de raspunsul dat in C.U. veti sti ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara BaleaGabriela94 BaleaGabriela94 Asi avea si eu o intrebare .....am un teren de vanzare si mi sa cerut Certificatul Urbanistic si de unde pot sa il obtin si in cat timp pot sa il am. Am auzit ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru copertina MrV MrV Buna seara, Imi cer scuze daca s-a mai intrebat dar am cautat si nu am gasit. Vrem sa punem o copertina la intrarea in bloc. Copertina este fixa. Avem sau nu ... (vezi toată discuția)