avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre intabulare

In cazul cand intr-o curte sunt situate doua corpuri de cladire acestea au nr cadastrale si de intabulare diferite sau nr. cadastral si de intabulare este comun pentru cele doua cladiri acestea situandu-se pe aceeasi parcela de teren?
mentionez ca numarul postal este comun pentru cele doua cladiri neexistand nr.1A sau nr. 1B sau nr.1A ap1 sau nr. 1B ap 3 orice inscris chiar si CI fiind fam.X str.Z nr.1
Va multumesc si La multi ani tuturor ce poarta numele Sf. Nicolae.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:42, 7 Decembrie 2010
Depinde de proprietarul celor 2 cladiri
Daca ambele au acelasi proprietar ,exista 1 singur numar cadastral compus din 2 corpuri distincte de cladire
Sunt mai multi proprietari iar pe mine ma intereseaza in mod special sa intabulez un act de mostenitor
Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
teodosie113, utilizator
fiecare corp de cladire are un numar cadastral propriu, dar sunt intabulate in aceeasi carte funciara, respectiv cartea funciara a terenului pe care sunt amplasate.
Vor avea acelasi numar cadastral, de exemplu 1690, dar un imobil va fi 1690/1, iar celalalt 1690/2.
cartea funciara "convertita" are doua tipuri de "nr cad" :
1. nr cadastral al terenului. 65003 inscris sub un A1 (nr curent) acest nr cad tinde sa devina si nr. de CF. 65003(pt imobilele care au "cadastru")
2. nr cadastral al constructiei. 65003-C1 inscris sub un A1.1 (nr. curent)

in partea B a CF in dreptul proprietarilor se afla indicat ori A1 ori A1, A1.1 daca e proprietar pe tern si casa sau A1,A1.2 daca e prop pe teren si casa a doua .

in cazul CF neconvertite la rubrica nr cadastral /nr topo. e trecut dupa cum i-a dus capul nr parcela/nr topografic/nr cadastral (acesta din urma conform lg7 este un numar intreg. "identificator unic") constructile fiind notate in "era noastra" cu C1, C2 ....


pentru a "intabula un act de mostenitor" functionarul de la CF trebuie sa aiba clar "identificarile" de mai sus altfel va va trimite la un autorizat cadastru pentru a face "cadastru" si identificarile constructiilor... dupa ce il faceti e posibil sa va trimit inapoi la notar pentru ca "idintificarile nu mai corespund cu "actul" #-o
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicare - extras carte funciara aure2009 aure2009 Buna sunt nou pe forum si imi cer scuze daca intrebarea pare puerila, sau daca s-a mai discutat. Ce as dori sa aflu este o explicatie detailiata a unui extras ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)
Extras cf mmarianne mmarianne Buna ziua, Am solicitat de la Cartea Funciara un extras CF informativ in legatura cu o proprietate. Problema este ca: Partea I La pozitia A1 ( teren ... (vezi toată discuția)