avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

inchisoarea cu suspendare de 2 ani, cu 7 ani de incercare definitiva in aprilie 2003 se poate"prescrie"? daca mai sunt si fapte concurente sau "concurs" de fapte nu mai stiu exact cum se numesc ...., de 3 , respectiv 5 ani ramase definitive in 2003-2004, cum se contopesc, cum ramane, se da spor? se da prin adunare?
multumesc pentru raspuns:)
Cel mai recent răspuns: teona11 , utilizator 10:59, 10 Decembrie 2010
se contopesc iar pedeapsa rezultanta este pedeapsa cea mai grea la care se poate adauga un spor .
mi-e greu sa cred ca ati primit 5 ani cu suspendare.
ori nu v-ati exprimat dvs corect ori nu am inteles eu.
de principiu nu se dau 2 pedepse cu suspendare decat daca se judeca aproximativ in acelasi timp si la 2 instante diferite astfel ca nu stiu una de cealalta.
daca sunt pedepse atat cu suspendare cat si cu inchisoare atunci se vor contopi in cea mai grea la care se va aplica sau nu un spor de contopire.
daca pedepsele nu sunt concurente atunci cea cu suspendare se adauga la cea cu executare.
sa fie concurente inseamna sa fie savarsite infractiunile pana la condamnarea definitiva pentru vreuna din ele.
succes
doar cea cu 2 ani e cu suspendare. sunt fapte concurente. suspendarea e definitiva pe 01.04.2003, 7 ani timp de incercare, in care nu s-a savarsit nici o fapta.
Pedepsele de 3, respectiv 5 ani sunt cu inchisoare savarsite in 2002, ramase definitive in 2004 (5 ani), respectiv 2005 (3 ani).
Se poate face reabilitare pt cei 2 ani cu suspendare , ca doar a trecut timpul de incercare!?
In cazierul judiciar apar cele 3 fapte. Nu trebuia revocata, reabilitata de la sine suspendarea?
Doar au trecut cei 7 ani!
Ce putem face, cui ne putem adresa?
Multumesc anticipat.
Care dintre ele a fost cu executare?
Pentru a primi un raspuns lamuritor,prezentati fiecare fapta si pedeapsa aplicata pentru aceasta.

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor teona11 teona11 buna ziua o suspendare de 2 ani cu 7 ani incercare (ramasa in 2003 definitiva), o pedeapsa de 5 ani si una de 3 ani cum se contopesc? ramane aia de 5 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis-3 fapte- se pot contopi pedepsele? eirinae eirinae Buna ziua,va rog respectuos daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare:Am pe cineva apropiat mie care a savarsit in 2009 infractiunea de conducere fara ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)