avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie si vatamare corporala

daca sotia mea a fost atacata si batuta pentru a incerca sa ii fure geanta pe un spatiu privat (magazin comercial) unde este platit serviciul de paza si protectie dar nu s-a intervenit deloc, ce urmeaza sa faca mai departe? din punct de vedere penal.
noi am fost la politie am dat declaratie.. cu toate ca politistul a incercat prima data sa formuleze plangerea cu fapta de vatamare, urmand sa ii atrag atentia ca s-a consumat si fapta de talharie pentru ca geanta a fost furata dar in timpul altercatiei sotia mea si socrul au reusit sa o recupereze la timp. am fost la spital pentru analize . am fost la medico-legal.
vreau sa stiu cum pot sa ii trag la raspundere pe cei de la complexul comercial pentru ca din cate am inteles de la politie ca nu functionau camerele de vedere si paznici nu au vazut nimic?
nici acum nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva in tara asta. mentionez ca toate acestea s-au intamplat in parcarea de la carrefour militari.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:50, 5 Mai 2011
In situatia in care nu cunoasteti identitatea faptuitorilor,eventualul demers impotriva unitatii unde s-a produs evenimentul ,are slabe sanse sa se solutioneze in sensul dorit de dvs
In cel mai bun caz,poate fi vorba despre o tentativa la infractiunea de talharie,pentru ca fapta nu s-a consumat,din cate rezulta,din relatarea dvs.
Formulati plangere penala pentru aceasta infractiune in situatia in care puteti dovedi cu probe cele relatate(acte,martori,alte probe acceptate de lege).
Impotriva societatii de securitate va puteti indrepta in actiune civila,in pretentii ,conf.art.998-1000 c.civ. pentru situatia pe care ati relatat-o ,dar si aceasta actiune trebuie dovedita cu probe.
raduionut a scris:

daca sotia mea a fost atacata si batuta pentru a incerca sa ii fure geanta pe un spatiu privat (magazin comercial) unde este platit serviciul de paza si protectie dar nu s-a intervenit deloc, ce urmeaza sa faca mai departe? din punct de vedere penal.
noi am fost la politie am dat declaratie.. cu toate ca politistul a incercat prima data sa formuleze plangerea cu fapta de vatamare, urmand sa ii atrag atentia ca s-a consumat si fapta de talharie pentru ca geanta a fost furata dar in timpul altercatiei sotia mea si socrul au reusit sa o recupereze la timp. am fost la spital pentru analize . am fost la medico-legal.
vreau sa stiu cum pot sa ii trag la raspundere pe cei de la complexul comercial pentru ca din cate am inteles de la politie ca nu functionau camerele de vedere si paznici nu au vazut nimic?
nici acum nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva in tara asta. mentionez ca toate acestea s-au intamplat in parcarea de la carrefour militari.

Din pacate, politia nu se implica decat in anumite conditii care nici eu nu le inteleg intotdeauna.In general, daca exista probe se pun pe treaba...insa daca nu sunt probe apar probleme...

Nu am inteles daca a fost prins faptuitorul.

avocat Claudiu Lascoschi
nu au fost prinsi faptuitorii.. probe ? ce se considera proba?
faptul ca sotia mea a stat la spitalul de urgenta 6 ore pentru tot felul de analize si i s-a eliberat concediu medical pentru stari de anxietate si atacuri de panica? sau faptul ca tatal ei are plagi de lovire la cap hainele rupte si o gramada de analize de la spitalul de urgenta? sau cei de la paza care au venit dupa ce faptuitorii au reusit sa fuga cu masina?
ce ma deranjeaza pe mine este ca acel agent care era acolo la alt caz a tratat totul cu nonsalanta si lipsa de interes. A insistat sa mergem la sectie sa depunem plangere pentru vatamare dar nu ne-a anuntat ca este vre-o procedura in caz de tentativa pentru savarsirea infractiuni de talharie. Procedura a fost pusa in miscare abia la ora 2 dupa ce ne-am contrat cu dansul in legatura cu codul penal unde el sustinea tare ca nu exista tentativa de talharie. probabil ca daca acel agent suna imediat pentru a da drumul la procedura care trebuia urmata se rezolva mai repede si poate erau prinsi cei care a u produs incidentul.
Certificate medico-legale pentru acestia exista ?

Alte discuții în legătură

Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Tentativa de talharie, sau tentativa de furt? kwy1200 kwy1200 Eram pe strada intr-o seara la un moment dat am vazut in fata mea un X care se apropia cu pasi repezi de o Y cand ajunge in dreptul ei apuca cu forta geanta , ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita a faptei in plangere. xuser xuser Daca am scris in plangerea de la parchet \"Impotriva numitului XXXXXXX pentru savarsirea infractiunilor de: vataramare corporala, distrugere bunuri si ... (vezi toată discuția)