avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite si taxe locale

Am si eu o nelamurire !
Conform codului fiscal 571/2003 veteranii de razboi sunt scutiti de la plata impozitului pe cladirea utilizata ca locuinta si pe terenul aferent cladirii.
Dar conform legii 44/1994 privind drepturile si facilitatile vetaranilor spune ca sunt scutiti si la terenul arabil pana la 5 Ha, dar codul fiscal nu prevede asta.
Deci in concluzie platesc sau nu impozit pe arabilul de pana la 5 Ha.
Cel mai recent răspuns: cosminaurelian , utilizator 11:03, 12 Martie 2008
Sunteti scutit de plata acestui impozit.
Nu am verificat ce spuneti, insa ceea ce va pot spune in mod sigur este faptul ca in materie fiscala prevederile Codului fiscal prevaleaza asupra oricaror prevederi din alte acte normative iar in caz de conflict (cum este situatia prezentata de dvs.) se aplica prevederile Codului fiscal.
Daca ati verificat si sigur nu prevede Codul fiscal, atunci nu se aplica scutirea - intrebati totusi si la primaria in raza careia este situat terenul, nu toata lumea cunoaste legislatia ;).
Art. 284 alin.1 din Codul fiscal prevede ca, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 nu se aplică pentru:
a) veteranii de război; .......

ce mai zici, cu necunoasterea legislatiei? ;)
In opinia mea si vad ca nu numai a mea, dar ca specialist in drept fiscal, raspunsul este ca sunteti scutit de plata acestui impozit si nu mai reproduc textul de lege, a facut aceasta colegul meu.
av. drd.A.M.
Elis, cred ca e o neintelegere la mijloc:
1. dupa cum ai observat, mesajul meu incepe cu ;
2. nu mi-as permite niciodata sa spun ca tu nu ai cunoaste legislatia (ai demonstrat de prea multe ori ca o cunosti si inca bine, ca sa poata face cineva o asemenea afirmatie);
3. cand am facut referire la o eventuala necunoastere a legii, ma refeream la ipoteza in care era adevarat ce spunea cosminaurelian si intr-adevar Codul fiscal nu prevedea scutirea si ar fi prevalat prevederile acestuia asupra legii privind veteranii.

Alte discuții în legătură

Scutire pt terenuri arabile 5 ha veterani Violeta Berbece Violeta Berbece Punctul 6 din lg 303/13.07.2007, publicata in MO 785/20.11.2007, privind modificarea si completarea legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, prevede la ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe veniturile din terenuri agricole pt vaduvele veteranilor de razboi geluparaschiv geluparaschiv in legea veteranilor de razboi era prevazuta aceasta scutire. a fost ea modificata in ultimiiani ?? daca da, prin ce act s-a modificat si cand ? (vezi toată discuția)
Nelamurit cosminaurelian cosminaurelian Am mai postat aceasta intrebare si nu am fost lamurit asa co o postez din nou. Problema este daca veteranii sunt sau nu scutiti de plata impozitelor si ... (vezi toată discuția)