avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire pt terenuri arabile 5 ha veterani
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire pt terenuri arabile 5 ha veterani

Punctul 6 din lg 303/13.07.2007, publicata in MO 785/20.11.2007, privind modificarea si completarea legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, prevede la art 16 lit e:
" scutirea de la plata impozitelor si taxelor locale, precum si de plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile in suprafata de pana la 5 ha. Aceste scutiri se aplica si vaduvelor necasatorite ale veteranilor de razboi".
Codul fiscal prevede scutirea numai pentru terenul aferent cladirii utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevazute la art 284. pct.1,2,3 si 4.
Intrebare :
In aceasta situatie se aplica scutirea pentru terenul arabil de pana la 5 ha?Daca da prin ce act normativ?
Cel mai recent răspuns: BOTOSANI11 , utilizator 13:43, 18 Martie 2008
s-a mai dat odata raspunsul la aceasta problema ....... verificati pe forum:)

Uitati-va in Codul fiscal la taxe si impozitele locale .....Raspunsul este ca sunt scutiti de plata impozitului pe terenuri.
Prin Legea nr. 303/13.11.2007, publicata in M.O. nr. 785/20.11.2007 s-au adus modificari la art. 16 lit. e) din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, in sunsul urmatoarei reformulari:
"e) scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;"
Ceea ce aduce nou aceasta modificare este scutirea de la plata impozitelor pe terenurile arabile de pana la 5 ha.
In Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal aceasta modificare nu a fost preluata, fapt care o face neaplicabila , deoarece la art. 1 alin. (3) din Codul fiscal se reglementeaza ca "În materie fiscală, dispoziţiile prezentului cod prevalează asupra oricăror prevederi din alte acte normative, în caz de conflict între acestea aplicându-se dispoziţiile Codului fiscal."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozit pe profit Gheorghe Giura Gheorghe Giura As vrea sa stiu daca exista scutiri de impozit pe profit la asociatiile familiale pentru pensionari sau veterani de razboi. (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe teren agricol simona_v simona_v veteranii de razboi sau stramutatii din basarabia sunt scutit de plata impozitului pe terenuri agricole???....vreau si eu un raspuns la aceasta ... (vezi toată discuția)