avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiuni de creanta.. multe
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiuni de creanta.. multe

creditorul meu a semnat si mi-au fost notificate mai multe contracte de cesiune de creanta.
contractele de cesiune prevad doar sumele, dar nu sunt indicate facturile pe care creditorul meu - cedentul le-a emis in baza contractului incheiat cu mine.. in prezent cv facturilor emise de catre cedent o achit catre cesionari, in ordinea notificarii cesiunilor .
ce se intampla daca prin ultimul contract de cesiune notificat s-a depasit valoarea creantelor pe care eu le aveam fata de cedent? este permisa cesionarea creantelor viitoare.. dar daca se termina colaborarea mea cu cedentul inainte ?
ce trebuie sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:43, 7 Decembrie 2010
Buna seara .
Dvs.nu puteti fi obligat fata de noul creditor,decat in limita creantei initiale fata de cedent.Daca se depaseste suma,este vorba de o ,,plata de lucru nedatorat " sau ,,imbogatire fara just temei "prevazute de Codul Civil,devenind la randul dvs.creditor fata de cesionar si poate si fata de cedent.
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune creanta anna2000 anna2000 am primit un fax de 3 randuri prin care sunt informata ca creditorul meu a cesionat o creanta certa lichida si exigibila in suma de ... unui cesionar din ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune incheiate cu casa asigurari sanatate , in favoarea furnizorilor. luciali luciali Buna ziua, Subiect: Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)