avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinere casa batraneasca de catre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinere casa batraneasca de catre copii

Suntem 6 copii la parinti din care 2 stabiliti in America .Eu am domiciliul in Bucuresti.Tata a decedat in 1989 iar dupa succesiune noi copiii am renuntat in favoarea fratelui meu , cealalta jumatate ramanand mamei pe hartie dar in realitate o foloseste fratele meu. Dupa decesul tatalui mama a mai construit o casa batraneasca cu 3 camere . De 6 ani mama nu mai sta in aceasta casa din motive de sanatate , ea locuind prin rotatie la una din cele 3 surori din tara .De cativa ani ne-am inteles verbal sa impartim casa iar una din camere sa imi revina si mie .De o luna am reparat camera si am dotat-o cu cele necesare . Zilele trecute am constatat ca mi-au disparut din casa diverse obiecte de valoare banuit fiind fratele meu .Desi fratele meu mai are 2 locuinte procurate cu ajutorul mamei , in permanenta instiga si chiar a facut-o in a sparge lacatele si usa de la camera mea.Mentionez ca el nu a ingrijit-o de loc pe mama de cand e bolnava , el fiind plecat in Italia .Casa trebuie intretinuta fiind o casa modesta , batraneasca .Cum pot reglementa legal aceasta situatie pentru a evita diverse neplaceri .
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:47, 7 Decembrie 2010
Mama poate sa vanda casa construita de ea dumneavoastra si celorlalte 2 surori cu care ati convenit sa folositi aceasta casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)
Interdictie domiciliu (frate) Pătru Iuliana Pătru Iuliana Bună ziua, Am nevoie de ajutorul dvs., anul trecut tatăl meu în vârstă de 86 ani a decedat, lăsându-ne mie și soțului meu casa bătrânească ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul bunicilor Madalinmdl1 Madalinmdl1 Se da următoarea problema. Locuiesc la țară la o casă batraneasca, împreună cu mama mea si cu iubita mea. Mama are 3 frați, iar casa este pe numele ... (vezi toată discuția)