avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficii angajator pentru angajare somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficii angajator pentru angajare somer

Buna ziua,as dori sa stiu si eu dc un angajator vrea sa te angajeze in ultima luna de somaj ce beneficii are?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:47, 8 Decembrie 2010
1. Conform OUG13/2010 angajatorul beneficiaza, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoanele angajate din somaj, cu conditia sa le menina CIM timp de 12 luni.
2. Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.
3. Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de 3 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
4. In Legea 76/2002 (legea somajului) mai sunt si alte facilitati
5. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua.As dori sa va intreb cum se procedeaza in cazul in care o persoana care se afla in somaj de o luna sau doua este angajata.Angajatorul primeste o ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj elis16 elis16 buna ziua, as dori sa stiu daca perioada de somaj se calculeaza la stagiul de cotizare. ce benefifii au angajatorii care angajeaza persoane peste 50 ... (vezi toată discuția)
Angajare peste 48ani! atancoc atancoc Din punct de vedere legal ,ce beneficii si ce obligatii are o S.C.care angajeaza o persoana aflata in somaj si e trecuta de 48ani? (vezi toată discuția)