In octombrie 2010 am cumparat un apartament prin Programul Prima Casa - Raiffeisen Bank (persoana fizica) . Odata cu acest credit mi-au facut obligatoriu cei de la banca si asigurare pentru apartament pentru care platesc anual 52 euro. Mai este nevoie sa inchei si acea asigurare obligatorie pana la 15 ianuarie 2011 in valoare de 20 euro impusa?
Din pacate ...da, pentru ca ati incheiat asigurarea dupa data de 14 iulie 2010 cand a intrat legea in vigoare. Daca incheiati aceasta asigurare facultativa inainte de 14 iulie 2010, erati obligat sa incheiati asigurarea obligatorie la expirarea celei facultative.
Da , insa va trebui sa mergeti la asiguratorul pt care banca v-a intocmit polita facultativa de locuinta complementara creditului sa va faca un supliment de precizare prin care sa va introduca fransiza pentru cele trei riscuri ala PAD. VA STI INSPECTORUL DE ASIGURARI CE TREBUIE SA FACA.
Buna ziua. Daca asiguarea mea expira la dat de 01 aprilie, dar este pentru cladirea firmei, sunt obligata ca de la 01 ianuarie sa o fac si pe cea obligatorie? Cel care mi-a facut asigurarea facultativa sustine ca este obligatoriu ca de la 01 ianuarie sa o fac si pe cea facultativa. Multumesc.