avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie locuinte

buna ziua si La multi ani tuturor!
A inceput isteria cu politele de asigurare obligatorie a locuintelor. Care mai de care isi da cu parerea ca incepand cu 15 ianuarie 2011 incep sanctiunile pentru cei care nu au incheiat astfel de polite. Pe de alta parte, a aparut ministrul de interene, care a mentionat ca nu 15 ianuarie 2011 e termenul, ci 15 iulie 2011, conform art.35 din Legea nr.260/2008.
Am citit si eu art.35, dar nu am inteles mare lucru. Ma poate lamuri cineva, care e totusi termenul limita? Eu am inteles ceva de genul ca legea a intrat in vigoare incepand cu 15 iulie 2010, data de la care trebuia sa inchei polita de asigurare. Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 01:48, 27 Ianuarie 2011
[ link extern ]

Cu privire la obligativitatea încheierii poliţelor de asigurare a locuinţelor, Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor este împuternicită să facă următoarele precizări:
În conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe decurge de la un an de la începerea emiterii poliţelor.
Întrucât poliţele de asigurare a locuinţelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008 este 15 iulie 2011.


După această dată primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurarea obligatorie.

Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Popu, utilizator
Asta ar fi buna, dupa ce toti stiu ca data limita este 15 ianuarie, si umbla sa-si incheie urgent asigurarea, sa vina Ministerul si sa zica de fapt nu 15 ianurie cum se stia ci 15 iulie 2011. Confuzie mare la noi ca de obicei
Exista 2 alternative :
1. daca ai asigurare facultativa fara fransize la riscuri catastrofice nu esti obligat sa inchei asigurarea obligatorie.
2. daca nu ai asigurare facultativa atunci trebuie sa inchei asgurarea obligatorie pana la data de 15.07.2011.
Daca doresti cu adevarat sa-ti protejezi locuinta fa o asigurare faculatativa la o societate serioasa deoarece au promotii si preturi foarte bune.

La multi ani
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: daca am asigurare impusa de banca la contractarea creditului prin "Prima casa" mai trebuie sa inchei si asigurarea asta obligatorie? Nu de alta, dar platesc deja vreo 70 E anual, nu mai am chef sa le dau si lor 20 E ca au ei chef sa ma asigure cu forta.....
O alta intrebare ar fi daca trebuie sa am incheiata asigurarea neaparat la o firma din cadrul "grupului PAID" sau poate fi si la o alta societate de asigurari?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului
Daca urmareati discutiile cu acest subiect(asigurare obligatorie locuinta), ati fi aflat din timp ca nu mai exista obligativitatea incheierii politei PAD, pentru proprietarii de locuinte care au incheiata o polita facultativa(indiferent de asigurator), care sa acopere cel putin pe cea obligatorie (valoarea=20000E si cele trei evenimente-dezastru: cutremur, inundatii,alunecari de teren).Singura obligatie ramane sa o reinnoiasca la expirare.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)