avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... off...cu ce sa incep!un sfat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

off...cu ce sa incep!un sfat

vreau sa dau peste doi ani la inm si nu stiu ce sa invat mai intai #-ocivil,CPC,penalul sau CPP.o idee daca ma poate ajuta cineva.multumesc.:">
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 20:40, 8 Decembrie 2010
Daca vor intra in vigoare noile coduri, inveti degeaba :)) Glumesc. Ce se face acum in facultate este o baza importanta pt noile coduri. Apuca-te de civil ca e materia mai lunga si mai complexa. Eu asa consider. Apoi procedura civila. Penal si procedura penala. In doi ani ai timp sa treci de mai multe ori prin materie. Sa-ti faci un program strict, sa te tii de el. Cel mai bine sa invata dimineata, deci nu rata momentul asta al zilei. Sa-ti programezi un nr de pagini / zi rezonabil : nu cere prea mult de la tine la inceput, te va deprima. Altceva nu stiu ce sa-ti mai zic...roaga-te sa nu intre noile coduri in vigoare !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat
Cred ca singura in masura sa raspunda la aceasta intrebare esti chiar tu, insa dupa ce vei fi parcurs o data materia. Sunt de acord cu Mihaela88 care a spus ca trebuie sa-ti faci un program foarte bine pus la punct, insa cel mai important este sa-l respecti. Mi-aduc aminte cum am invatat eu pentru admitere in Barou #-o :) X-( :stunned: Credeam ca penalul este cel mai usor, insa s-a dovedit ca m-am inselat daca luam in considerare faptul ca la civil si c.p.c. am luat cele mai mari note. Foarte important este sa citesti pentru a intelege, nu sa memorezi fara sens.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Mircea Teis, Avocat
va mulumesc amandurora pt sfaturi imi vor fi de mare ajutor.PS:mihaela ai dreptate ca dimineata se invata cel mai bine asa faceam in liceu (pt bac,permis etc)dar acum lucrez de la 8p.m la 5a.m. asa ca noaptea ramane cea mai ok solutie pt mine.

mircea,momentan si eu credeam ca penalul e mai usor din cartile pe care le-am citit dar am rasfoit putin prin cele de la UB si iti dau dreptate.
si eu sunt in ultimul an de facultate si ma pregatesc pentru Barou. Merge un pic cam greu acum, dar sper sa intru intr-un ritm mai alert. Da, adevarul e ca programul este important, dar cel mai important e respectarea sa.
Pacat ca nu poti invata dimineata, dar nu te descuraja. Si seara se poate, cu un randament mai scazut e adevarat, dar se poate.
Eu seara obisnuiesc sa invat 2 ore cu succes si alte 2 ore sa citesc capitolele urmatoare (recunosc ca am momente cand sunt prea obosita daca am multe cursuri, si e mai greu).

Mircea, ai dreptate : memorie fara logica nu are niciun efect, cu atat mai mult cu cat mai tarziu trebuie sa si aplicam teoria.
Eu sunt un pic speriata #-o dar imi trece =D> . Penalul si procedura penala le invat strict pt admitere, nu voi profesa in acest domeniu.
Fiecare materie are insa un grad de dificultate aparte.

Mult spor la invatat, Ionut!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admiterea in avocatura 2009 si noile coduri mtoderic mtoderic Am tot auzit vorbindu-se in ultima vreme despre faptul ca se intentioneaza adoptarea noilor coduri (civil, penal, procedura civila si procedura penala) pana in ... (vezi toată discuția)