avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale doua intrebari, va rog
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

doua intrebari, va rog

Buna ziua,

Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva sfaturi.

Urmeaza sa incep activitatea pe un SRL infiintat acum 4 ani (am depus declaratii de inactivitate pana acum). Activitatea consta in promovarea si vinderea unui pachet de servicii catre publicul larg (sejur + curs de limba straina, la fata locului, acestea fiind organizate de un grup mai mare, international). Practic SRL-ul in discutie, va fi o agentie de intermediere, cu exclusivitate pe teritoriul Romaniei, in ceea ce priveste distribuirea acestui pachet de servicii. Am un colaborator in tara respectiva, care cat mai curand trebuie sa semneze contractul cu grupul respectiv.

Dilemele mele sunt doua:

1. dupa cum se vede, pachetul de servicii implica si turism si educatie (eu vand o vacanta, in care participi intensiv la un curs de limba engleza). Conform noului cod CAEN, unde ar trebui sa ma incadrez? Am gasit 779 si 8552.. care par a fi cat de cat potrivite (cred, oricum, ca as fi avut aceeasi dilema si cu codurile vechi).

2. colaboratorului din strainatate, care trebuie sa semneze contactul, care va fi puntea de legatura cu grupul si care bineinteles trebuie sa fie si remunerat / recompensat, dar care locuieste acolo, lucreaza acolo... cum ii voi acorda aceste drepturi? Asociere in participatiune intre SRL si persoana fizica, refac actul constitutiv si introduc un nou asociat, angajare pe pozitie de director executiv sau ceva..?

Va multumesc mult,

Daniel

PS: cat de curand voi avea nevoie si de consultanta economica sau cel putin de servicii contabile. Afacerea nu cred ca este greu de desfasurat, cu atat mai putin de inteles. Daca sunt persoane care sunt interesate de o colaborare pe termen mai lung, le rog sa nu ezite sa ma contacteze pe PM.
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 23:38, 11 Martie 2008
8552 Invatamant in domeniul cultural (limbi straine, muzica, teatru, dans, arte plastice, si alte domenii)
7990 Alte servicii de rezervare si asistenta turistica

Pe colaboratorul din strainatate il puteti plati pe baza de contract prestari servicii sau, daca se doreste, ii cedati un numar de parti sociale si il luati asociat. Pe el l-ati intrebat cum vede aceasta colaborare? Poate are deja anumite asteptari....
Pentru a reprezenta firma in realtiile cu tertii, e de ajuns doar o procura notariala, fara alte cheltuilei cu RC, acte aditionale, etc..
consider ca dvs (prin SRL dvs) oferiti un pachet de servicii unic, asa cum este definit art. 152 1 alin (2) din Codul Fiscal, care include si activitatea de cursuri de limbi straine.
Din pacate, Ordinul 337/2007 doar da o noua codificare si nu explicatii la fiecare nou cod CAEN. Astfel pentru un cod CAEN nou ii pot corespunde mai multe coduri CAEN vechi. Dvs pentru a nu a va afla in situatia de a nu a avea in obiectul de activitate ceea ce faceti puteti include mai multe coduri CAEN:
7911, 7912, 8551, 8552, 8559.
In ceea ce priveste modalitatea de colaborare cu partenerul extern, intai as dori sa aflu daca acesta este persoana juridica sau fizica impozabila in statul membru sau intr-un stat tert, ca sa va pot da mai multe sugestii. De exemplu se poate aplica, in cazul in care este persoana juridica impozabila (societate comerciala) se poate aplica o structura de intermediere. Sper sa ma contactati cat mai repede ca sa va pot ajuta. Intamplator sunt si expert contabil si am multi ani de experienta fiscala in domeniu (4 ani de control fiscal) si deci pot sa va explic mai multe variante de colaborare cu partenerul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen prestatori de servicii ContSters251845 ContSters251845 Care este codul CAEN aferent prestatariilor de servicii? (vezi toată discuția)
Intermediere turism medical - cod caen alexandrapatache alexandrapatache Pe codul caen 7490 de poate infiinta o firma care sa desfasoare activitati de consultanta si intermediere in turism medical ? Stiu ca legislatia permite ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7912 adinutza05 adinutza05 as dori sa stiu care este codul caen pt agentia de turism detailista?am certificat de inregistrare cu cod caen 7912 agentie de turism turoperatoare,dc doresc ... (vezi toată discuția)