avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala si confiscare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala si confiscare

In ziua de 23 iunie 2010 , in jurul orei 08.00 , am fost impreuna cu tatal meu la o cunostinta de a tatalui sa luam o cantitate de aproximativ 75 l tuica. Pe drum am fost opriti de catre lucratorii vamali si politie , ni s-a perchezitionat masina si ne-a intrebat ce este cu tuica in masina. Le-am spus ca am luat-o de la un prieten de-al tatalui meu care are cazan de tuica autorizat platind accize catre stat, cerandu-ne documente de transport. Ulterior am sunat omul de la care am luat tuica , a venit cu documente de sigilare si desigilare, dar au spus ca noi nu avem document de transport. Nu am firma , sunt persoana fizica , am luat-o pentru consum propiu ( motul copilului ) si 3 pomeni pe care trebuia sa le efectuiez. Tuica era si a tatalui meu , urmand sa luam 37 l eu , 37 l tatal meu.Dupa toate acestea ni s-a confiscat masina si tuica , plus 20000 RON amenda.Rog raspuns urgent. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:32, 23 Decembrie 2010
Care este intrebarea in primul rand?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
hajnyci, utilizator
Daca vi s-a incheiat proces verbal ,aveti dreptul sa il contestati in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Buna ziua !
Banuim ca doriti sa aflati detalii in legatura cu legalitatea demersurilor efectuate de organele de control ...... specificati daca vi s-a intocmit proces-verbal de contraventie si daca da (cum ar fi si normal de altfel ) il puteti ataca in instanta in termen de 15 zile de la comunicare ( pentru vicii de forma / fond ) ...
Vi s-a comunicat procesul-verbal? Daca vi s-a comunicat, scrieti-ne si noua care a fost temeiul legal al aplicarii sanctiunilor.

In alta ordine de idei, organele de control nu au dreptate. Banuiesc ca au facut o confuzie generata de foamea de bani de care sufera toate institutiile statului si v-au aplicat o sanctiune care se aplica doar comerciantilor de alcool. Ar trebui sa reveniti cu amanunte.
si eu am luat amenda de la vama tot 20000 mi lei si confiscarea sumei deb 980 lei si ma judec cu ei de un an si cred ca nu am nici o sansa cu foamea asta de bani la stat.dar amenda mi-au dat gresit si vama stie asta si zic sa ma judec cu ei in continuare dar mai dau si de judecatorii care ajuta statul cai foame de bani

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari ContSters103316 ContSters103316 Am imprumutat un autoturism cu procura si la vama aveam vreo 28 de pachete de tigari fapt pentru care m-a amendat cu 5000 lei si retinerea autoturismului. Va ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala de 20.000 de lei Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta ... (vezi toată discuția)