avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa fara stirea mea. Acum noul proprietar (unchil meu) imi cere in instanta iesirea din indiviziune. Este legal acel contract de v-c ? Ce pot sa fac? Nu sunt de acord cu iesirea din indiviziune deoarece pe aleea de acces au niste acareturi pe care nu vor sa le darame. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:38, 18 Martie 2008
Cred ca ar trrebui sa clarificati. Cum adica donatie si apoi vanzare? Pai daca a donat, mai avea ce sa vanda?
Nu ne putem pronunta cu privire la legalitate fara sa vedem actul, asta ar fi o regula minima pentru acuratetea unui raspuns.
Referitor la indiviziune, nimeni nu e obligat a ramane in indiviziune. Deci, teoretic, oricine poate iesi din starea de proprietate comuna (caci nu e chiar indiviziune aici, e numai o casa cu teren)...
Nu am vazut nici actul de donatie nici pe cel de v-c ,dar ele sigur exista. Cumparatorul are prietena o notara.
Ok, dar spuneti-ne macar ce ati inteles... Cui a donat si apoi cine a vandut?
Nu am vazut actele. Bunicii i-au donat unchiului meu cota indiviza apoi TOT LUI i-a vandut. Unde as putea sa vad actele , la sectia financiara?
Nu aveti dreptul sa vedeti actele si dosarele altor oameni.
Le puteti cere de la ei. Daca nu vi le dau... :(

Alte discuții în legătură

Este posibil?? maria dinca maria dinca Dupa dezbarea mostenirii,daca 2 din 4 mostenitori isi vand dreptul de proprietate(din cate am inteles se poate face si inainte de iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)