buna ziua.ma numesc ciprian si in data de 7.12.2010 am avut accident rutier.iata cum sa intamplat:
pe la ora 16 00 ma deplasam pe directia ileni fagaras cand la vit de 100 km masina mia derapat.In loc sa schimb intr-o viteza mai mica eu am apasat frana si ma trimis pe sensul opus unde mam lovit de un autovehicul.Eu am fost aruncat din autovehiculul in care ma aflam pe asfalt.ambele masini au fost avariate.In cealalta masina se aflau 4 pers.,care spre norocul meu nu a patit nimeni nimic.A venit SMURDU si o ambulanta si ne-au dus la spital pt mai multe investigatii.Eu si celalalt sofer nu am consumat bauturi alcoolice.Mie mi-au recoltat si sange.dupa am fost la politie pt declaratii.Acolo am inteles ca masinile sau dus la expertiza.tot acolo am aflat ca mi se face dosar penal si mia fost retinut permisu de politie si mi-au dat dovada de circulatie timp de 15 zile.ce mi se poate intampla?
Din cele relatate de dvs,nu exista motive legale pentru a vi se intocmi un dosar penal.
Veti fi sanctionat contraventional si in functie de culpa stabilita,puteti fi actionat in justitite doar pe cale civila pentru recuperarea unor eventuale daune produse celuilalt autovehicul
Formulati cerere in acest sens catre procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei,iar acesta se va pronunta prin ordonata pe care o va emite asupra cererii dvs.
cat timp dureaza ancheta politiei?accidentu lam avut pe 7 decembrie si inca nu sa finalizat.cei de la politie au zis ca o sa-mi ia permisu pe o luna si cand am fost sa discut pe 8 sau 9 ianuarie au zis ca-mi ia permisu pe 3 luni si ca ancheta dureaza 2 luni.pot sa ma adresez cuiva sa-mi iau permisu dupa o luna?