Buna ziua,
Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul "Neacordare de prioritate la autovehicule.Accident rutier soldat cu vatamari corporale" , am primit dovada de circulatie tot pe aceeasi data cu drept de circulatie pana in data de 12.11.2009. Cel care m-i la luat a spus ca ptr 2 luni.Din cate am inteles eu m-i sa facut dosar penal care urma sa ajunga la Parchet. Din nefericire ptr mine politistul dupa 2 zile dupa ce am avut eu accidentu a plecat in concediu. Am facut rost de nr lui de telefon si am vb cu dansul,a zis ca dupa ce termina concediu (adica o luna de zile) o sa imi depuna dosaru. Problema mea este ca azi 12.01.2010 se fac 2 luni de cand nu mai am permisu, eu trebuie neaparat sa astept sa imi ajunga neonceperea neurmarii penale ca sa imi ridic permisu? Am inteles ca dosaru poate sa stea la parchet si cateva luni. VA MULTUMESC si astept un raspuns in favoarea mea:D
Eu azi am fost la parchet, am intrat in audienta cu procuroru si m-a pus sa fac o cerere in care sa spercific ca imi trebuie permisu si ca nu am mai luat dovada de circulatie, cica pe baza asta se grabeste la solutionarea dosarului #-o acuma is curios in cat timp primesc neinceperea urmarii penale:(( dupa care pot sa ma duc cu ea la politie si sa imi dea permisu inapoi:D eu cred ca in termen de 10-30 de zile sa o primesc(asa am auzit ).Incearca si dute si intra in audienta si vezi ce iti zice.In caz de m-ai afli ceva posteaza aici ca poate au ce invata alti din greseliile noastre:"> Bafta
Dosarul aflandu-se pentru cercetare la Parchet,singurul care va poate admite prelungirea dovezii de circulatie sau emiterea uneia, este procurorul care dispune si politia o elibereaza la solicitarea acestuia.
Buna seara, va multumesc ptr ca mi-ati raspuns dar problema pe mine ma interesa nu dovada ci cand imi ajunge neinceperea urmarii penale,ca fara aia nu pot ridica permisu de la politie.Va multumesc
@r.gabi va explicat foarte bine, procurorul este cel care in perioada desfasurari cercetarilor penale va poate elibera sau prelungi dovada de circulatie care inlocuieste permisul dv. retinut. Intrucat cercetarea penala poate dura de la cateva luni pana la 1 an de zile, si se poate ca si cauza dv. sa fie trimisa in judecata, ar fi indicat sa intocmiti aceasta cerere catre procuror de prelungire a dovezi de circulatie in felul acesta puteti conduce pana la solucionarea cercetari penale si la rezolutia procurarului de neincepere a urmariri penale sau de trimitere in judecata dupa caz.