avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum recuperez permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum recuperez permisul?

Buna ziua. Am accidentat usor cu oglinda un pieton in stare de ebrietate. M-am oprit si am insistat sa-l duc la spital dar pur si simplu nu a vrut. Dupa cateva ore in care pietonul a ajuns acasa, s-a odihnit, m-am trezit cu politia la usa mea. Incadrarea a fost fuga de la locul accidentului desi pietonul la recoltarea de sange inca avea alcolemie peste limita iar eu aveam martori cum ca m-am oprit si am insistat sa-l duc la spital si politie. Dosarul a ajuns de la politie la parchet iar acolo stagneaza. Mai exact se fac 3 luni imediat. Am cerut o audienta la primprocurorul care se ocupa de dosar iar raspunusl a fost sa astept pana ce-i vine randul. Ce mai pot face sa grabesc procedurile dar totodata sa nici nu supar pe cineva ca nu as vrea sa stau fara permis vreo 2 ani si prin judecati. (mentionez ca m-am impacat cu "victima" iar recomandarea politie la dosar a fost neinceperea urmarii penale.)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:36, 19 Aprilie 2011
ati gresit in sensul ca trebuia sa sunati la 112 si sa anuntati accidentul chiar daca victima a luat-o la fuga, de aceea aveti dosarul penal.
nu exista un termen de solutionare a dosarului insa puteti obtine dovada de circulatie de la procuror, valabila ptr 30 de zile cu posibilitate de reinnoire.

la finalizarea dosarului veti primi NUP si apoi o suspendare a permisului de 90 de zile.
Probleme pe care nu ati precizat-o este daca politia v-a facut macar proba etilotest si daca nu v-a eliberat cumva o dovada cu drept de circulatie (sau fara ). In functie de asta puteti cere eliberarea unei astfel de dovezi de la procurorul de caz.
Organele abilitate sa efectueze cercetari (politia si parchetul) sunt confruntate cu un mare aflux de cauze , astfel ca in situatii de acest gen , termenul de asteptare este foarte mare.
Legea nu stipuleaza in mod expres un termen de derulare a urmaririi penale , sintagma folosita , fiind de "termen rezonabil"
Mergeti in audienta la primul procuror sau trimiteti un memoriu , prin care rugati urgentarea cercetarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de cercetare penala andu202002 andu202002 Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea chestiune. In urma cu 8 luni am avut un accident de circulatie cu victima. Desi la fata locului victima a declarat ... (vezi toată discuția)
Victima nu a depus plangere Corneliussuciu Corneliussuciu Buna ziua... ma numesc Cornelius si pe data de 1 septembrie am lovit pe trecerea de pietoni un barbat care alerga si vorbea la telefon... barbatul era sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acuma 3 luni am avut un accident " cu victime " am ... S.Claudiu S.Claudiu Buna ziua, acuma 3 luni am avut un accident \" cu victime \" am lovit un o tip care era pe o motocicleta ( eu cu masina ) care a franat pentru a trece un ... (vezi toată discuția)