Buna ziua, acuma 3 luni am avut un accident " cu victime " am lovit un o tip care era pe o motocicleta ( eu cu masina ) care a franat pentru a trece un pieton neregulamentar ( pietonu trecuse deja, eu am vazut ca era pe trotuar si probabil m am uitat in oglinda sau ceva, nush cum s a intamplat ca a fost foarte rapid ) motociclistu nu a patit nimic, doar cateva zgarieturi ( am sunat totusi la 112 pentru ca nu stiam daca a patit sau nu ceva, desi zicea ca se simte bine statea intins pe asfalt deci ... ) in fine, nu asta e problema. Problema ste ca politistu mi a retinut permisu ( nu stiu pentru cat timp, ca inafar de testu de alcolemie n am semnat nimic ) este legal asa ceva? ( am nevoie de permis, nu de dovada ca s sofer profesionist si ieseam din tara, asa cu dovada nu pot, desi politistu a zis ca se poate ( cred ca a vrut sa scape mai repede de mine ) iar acuma tot incerc sa l sun pe agentu in cauza dar nu pot sa dau de el. Este legal cum a procedat? Ce e de facut in situatia asta?
S-a intocmit dosar penal si se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Vi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie. Aveti dreptul sa solicitati la procuror prelungirea dreptului de circulatie cu 30 de zile. Permisul este retinut de politie cat dureaza cercetarile.