avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)?

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o strada cu sens unic si doua benzi de circulatie, la intersectia cu o alta strada (intersectie nesemaforizata), un motociclist franeaza brusc pentru a face stanga (mentionez ca motociclistul se afla pe banda I de circulatie); in spatele motociclistului se afla un autovehicul care desi a franat, nu a reusit sa evite impactul cu motocicleta, fapt in urma caruia motociclistul a ajuns pe carosabil, avand prins piciorul sub motocicleta.
In urma accidentului, motociclistul a fost dus la spital, dar nu a necesitat internare (a fost consultat si i-au fost facute radiografii, dar nu au rezultat rani), iar dupa plecarea de la spital s-a mers la politie pentru declaratii.
Motocilistul a relatat cele descrise mai sus, mentionand ca nu are pretentii materiale. Conducatorului autovehicolului i-a fost retinut permisul pentru cercetari accident rutier soldat cu vatamari corporale, primind in schimb o dovada de circulatie cu drept de circulatie pentru 15 zile.
La expirarea dovezii de circulatie, s-a depus cerere la Parchet pentru prelungirea cu 30 de zile a dovezii de circulatie, cerere ce a fost respinsa.
As dori sa stiu cum se procedeaza in aceasta situatie, cum poate fi prelungita dovada de circulatie?
Daca nu poate fi prelungita dovada de circulatie, cat timp va avea suspendat permisul de circulatie conducatorul autovehicolului?
Conducatorul aotovehicolului este cercetat sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 184 al.1 si 3 Cp, infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute la art. 111 al. 4 teza a II-a si al. 5 din oug 195/2002, modificata si completata prin L.49/2006 si OUG nr. 146/2008..

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: pustiu46 , utilizator 20:21, 10 Noiembrie 2011
Impotriva solutiei procurorului se poate face plangere la prim-procuror. Daca si acesta respinge plangerea, nu exista solutia plangerii in instanta. Trebuie sa asteptati trimiterea in judecata, moment din care veti cere judecatorului cauzei prelungirea.
Faceti o cerere la prim-procuror dar daca si acesta va respinge cererea va trebui sa asteptati finalizarea in instanta a dosarului.
am si eu o situatie asemanatoare ,am avut un accident rutier mentinonez k nu au fost alte masini implicate in accident inafara de masina mea ,m-am infipt in pod la basarab io am avut o fractura la genunchi si o coasta fisurata deci a fost cu vatamare corporala .. si mi sa dat o dovada de circulatie de 15 zile motivul retinerii permisulu "cercetare accident rutier" dovada a expirat de 3 saptamanii iar eu vreau sa stiu daca pot prelungii dovada ?motive sa imi supende permisul de conducere nu ar fii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada de circulatie fara drept de a conduce. cum rezolvam? scolceag scolceag Fratele meu a fost implicat intr-un accident in sensul ca se afla la volanul masinii sale si a fost lovit de un motociclist.(in partea dreapta spate a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. ... kasimir kasimir Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. Singur pe sosea. Alcool zero. Nu exista alte urmari sau implicatii. Permis retinut de Pol in ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal ASZI ASZI Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta ... (vezi toată discuția)