avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de circulatie fara drept de a conduce. Cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de circulatie fara drept de a conduce. Cum rezolvam?

Fratele meu a fost implicat intr-un accident in sensul ca se afla la volanul masinii sale si a fost lovit de un motociclist.(in partea dreapta spate a masinii). La primele cercetari politia a stabilit ca fratele meu nu ar fi acordat prioritate de trecere motociclistului si i-a retinut carnetul de conducere eliberandu-i o dovada fara drept de circulatie.
Urma de franare lasata de motociclist pana la impact este de 21,5 m.
Pe strada respectiva limita de viteza este de 40 km/h.
Motociclistul este grav ranit (coaste rupte, plaman perforat).
Motociclistul nu poseda permis de conducere.
Motocicleta nu era inmatriculata. Purta numere false.
Martorii oculari afirma ca motociclistul obisnuia sa ruleze cu viteza mare pe acea strada si ca inainte de momentul accidentului depasise o coloana de masini in mare viteza .

Cum trebuie sa procedam pentru a putea avea drept de circulatie?
Se poate inlocui dovada fara drept de circulatie cu o alta cu drept de circulatie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 10 Octombrie 2010
O data eliberata aceasta dovada nu se mai poate inlocui doar in urma cercetarilor facute la sfarsitul dosarului se va decide starea permisului pana atunci parmisul ramane la ei.
Se poate face cerere catre procurorul de caz , in temeiul art 111 al 6 din Codul rutier ptr acordarea dreptului de conducere pana la solutionarea dosarului , insa , din practica parchetelor , in cazul infractiunilor care au ca rezultat vatamarea corporala , cererea este respinsa . Insa , poate vreti sa incercati .
Succes .
In plus.la cele aratate de distinsa dna.consultant,mai adaug ca in momentul in care ajunge cauza in instanta aceasta cerere se face preseintelui completului de judecata si se elibereaza certificat de grefa,daca este admisa,pe care urmeaza a-l prezenta la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Ionut groza Ionut groza Buna seara .Am avut un accident în bucurești și poliția mia scris pe dovada un articol puteti sami spuneti si mie in ce consta ART135/ft 111/4,ce inseamna ... (vezi toată discuția)