Buna seara .Am avut un accident în bucurești și poliția mia scris pe dovada un articol puteti sami spuneti si mie in ce consta ART135/ft 111/4,ce inseamna cele scrise ,la ce sa ma astept.Multumesc mult cu respect o seara buna
Daca ati fi detaliat si accidentul am fi putut sa va dam un raspuns la obiect!
Ce scrie in pv la descrierea imprejurarilor producerii accidentului?
Putem presupune ca nu ati acordat prioritate, accidentul s-a soldat cu o victima, ati primit o dovada fara drept de circulatie.
In cazul accidentelor cu victime se incheie dosar penal..
Art. 135_hg1391/2006
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
f) când se pune în mişcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia faţă de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcţia de deplasare;
Art. 111-OUG195/2002
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
Da accident rutier cu vatamare corporala a uni motociclist .Am plecat de pe dreapta regulamentar.........si cu semnal stanga ,după circa 30 _35metri m-am trezit cu motociclistul lovind masina pe dreapta spate deci el ma lovit nu eu pe el .poliția a scris in dovada de circulație asa ,lovirea unei persoane aflate în mers ..Dar el a avut o urma de frânare de 16 metri el oare nu a avut nici o vina ma intreb eu ..Multumesc frumos asta un raspuns de la dumneavoastra