avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere carnet conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere carnet conducere

Va rog frumos , am o nelamurire ; astazi dimineata la TV - Realitatea , purtatorul de cuvant -Politia Capitalei , d-nul Cristian Ciocan ,a spus ca in caz de accident rutier cu victima nu se retine carnetul de conducere pana la finalizarea anchetei , pronuntarea hotararii judecatoresti. Care este adevarul?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 23:05, 31 August 2010
Potrivit OUG 195/2002 :
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră, dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie , eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una din cele prevăzute la art.102 alin.(3) lit. a) şi c), sau dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun,am reținut! dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii ... Carmenstratone Carmenstratone Bun,am reținut! Dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa prev. de aer.196 alin 2 și alin 3 din Codul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Ionut groza Ionut groza Buna seara .Am avut un accident în bucurești și poliția mia scris pe dovada un articol puteti sami spuneti si mie in ce consta ART135/ft 111/4,ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a ... (vezi toată discuția)