avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie


In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unei pasagere a sosit politia la fata locului sau facut masuratori sau luat declaratii etc . Mentionez ca inainte cu 2 zile de producerea accidentului eu am pierdut permisul iar inbmomentul cand politisti mau intrebat le-am spus ca este pierdut eu au verificat au vazut ca am permis doar ca eu nu il am in posesie fiind pierdut motiv pt care cei de la politie mi-au spus ca nu imi pot elibera dovada de circulatie atat timp cat nu am permisul fizic in conditiile in care conform legii pe durata cercetarilor trebuie sa mi se emita dovada de circulatie cu prelungire la dispozitia procurorului de caz.
Ma poate safatuii cineva cum sa procedez si caror organe sa ma adresez
Partea vatamata a depus plangere? In caz negativ, puteti cere procurorului infimarea masurii retinerii permisului.
Da victima a depus plangere dosarul inca se afla pe masa politistilor pt ca se asteapta efectuare expertizei. referitor la permis cei de la politie au refuzat sa-mi elibereze dovada de circulatie cu toate ca ar fi trebuit urmate procedurile art.111 din OUG195/2002 mi se elibera dovada de circulatie cu drept de prelungire la dispozitia procurolului. ma pute-ti ajuta ???
Formulati cerere la procuror pentru prelungire si asteptati raspunsul.
art.111 OUG 195/2002
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau de tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
Nu are legatura faptul ca victima a depus plangere sau nu cu retinerea permisului.
Domnul Razvan accidentul este din cauza ca eu nu am acordat prioritate iar un autoturism care venea din partea dreapta a intrat in masina mea in urma impactului sotia soferului aflata pe bancheta din spate si nu purta centura de siguranta sa lovit la umarul drept, potrivit legii trebuia sa mi se elibereze dovada de circulatie pt 15 zile cu drept de prelungire de catre procuror pana la o solutie definitiva dar cei de la politie nu mi-au eliberat dovada pe motiv ca eu nu am avut asupra mea permisul de conducere fizic el fiind pierdut cu 2 zile inainte

Alte discuții în legătură

Contestatie retinere permis paul.grosu paul.grosu Buna ziua, In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident. Mergand cu motocicleta, intr-un viraj, am franat pentru a acorda prioritate unui ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. ... kasimir kasimir Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. Singur pe sosea. Alcool zero. Nu exista alte urmari sau implicatii. Permis retinut de Pol in ... (vezi toată discuția)