avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier vatamare corporala despagubiri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier vatamare corporala despagubiri

Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada adiacenta semnalizata cu "Cedeaza trecerea!" mi-a iesit in fata o masina,eu fiind nevoit sa franez de urgenta si sa fac manevre se evitare a coliziunii,ceea ce m-a facut sa derapez si sa ma lovesc destul de serios,fiind apoi transportat la spital.Atat eu cat si soferul masinii am fost audiati de politie si am depus declaratii. Mentionez ca detin permis de conducere cat. A,B si nu am avut impact nici eu,nici motocicleta mea cu masina in cauza. Am primit dovada cu drept de circulatie pt 15 zile si doresc sa-mi recuperez daunele pe care le-a suferit motocicleta si echipamentul. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:26, 24 Iunie 2009
sa va angajati un avocat din orasul dvs si sa cereti daune materiale si morale pt. ceea ce s-a intamplat, chiar daca dvs nu ati avut impact cu masina aceea.
cred ca politia deja a mentionat ca s-a intamplat accidentul ca urmare a neacordarii de prioritate a soferului masinii.
Pe polita RCA se platesc daune chiar daca nu a existat coliziune, vinovatia fiind constatata de politist.
Inca nu am vazut procesul verbal de constatare,abia sambata este de serviciu agentul care se ocupa de caz. Insa imi spunea ceva de genul ca nu poate fi vorba de neacordare de prioritate pt ca nu a existat impact,desi eu stiu ca legislatia spune altceva. Pe dovada cu drept de circulatie si pe autorizatia de reparatie eliberate este spatiu gol unde se face referire la p.v.,iar motivul mentionat este "accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane,in curs de cercetare".
Luati legatura cu agentul de politie , dar ar fi bine sa mergeti insotit si de un avocat. Sau pregatiti-va dumneavoastra bine, cu argumente legale.....
Neexistand un impact intre cele doua vehicule, personal, nu vad problema sub aspectul neacordarii prioritatii de trecere.
Numai bine va dosresc

Alte discuții în legătură

Accident, masina lovita din spate mic1976 mic1976 Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime musatilie musatilie Buna seara. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns din partea unui avocat. Am fost implicat intr-un accident rutier ca si victima. ... (vezi toată discuția)