avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier cu victime

Buna seara. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns din partea unui avocat.

Am fost implicat intr-un accident rutier ca si victima. circulam regulamentar pe motocicleta impreuna cu fratele meu pe drumul cu prioritate. de pe un drum semnalizat cu cedeaza trecerea mi-a iesit o masina in fata pe care am incercat sa o evita cat am putut dar tot am intrat in ea. in urma accidentului eu am avut cateva zgarieturi si vanatai, fratele meu vanatai, si o fractura la mana dreapta. motocicleta a fost distrusa, cat si cate ceva de la masina.
a venit politia, a venit salvarea. fratele meu a plecat la spital intrucat in urma impactului a sarit efectiv peste mine si peste masina, a picat pe asfalt si nu putea sa se ridice era amortita partea drepata si ca prim ajutor l-am linistit sa nu se miste pana vine salvarea.
Politia a facut cercetari la fata locului, exista si 2 martori oculari, a rezultat vinovat soferita autoturismului care nu a acordat prioritate. soferita este de profesie avocat. peste tot in procesul verbal si declaratii a semnat si a scris "cu obiectiuni"
Vinovata are si rca si casco, masina este inca in leasing. am deschis dosar de dauna la rca asigurarea au spus ca suma maxima despagubita pt moto e cam 41 mil. motocicleta a fost dusa la kawa motors si reparatia evaluata la 130 mil. motocicleta este din 1983 in stare foarte buna. si este cadou de la tatal meu. inca este pe numele lui.
Dupa producerea accidentului vinovata nu s-a dar nici o clipa jos din masina sa vada starea victimelor, ci doar a dat telefoane. la scurt timp au aparut niste indivizi (cumnatul vinovatei si inca o persoana) care de fata cu politia incercau sa intimideze martorii reali ai accidentului, si sustineau ca ei sunt martori si ca eu mergem cu viteza foarte mare si ca am iesit dintre masini.
raportul celor de la Politie a rezultat faptul ca circulam cu 46 km pe ora. in momentul in care m-am apropiat de intersectia nu mai era nici o alta masina pe sensul de mers pe care ma aflam, pe nici una din benzi.
Am inteles ca pentru a putea primi despagubiri pentru daune morale cat si vatamari corporale de la asigurare trebuie sa depunem plangere penala. am incercat sa ma inteleg cu soferita vinovata ca sa nu ajungem la proces. cerand reparatia motocicletei. adica diferenta dintre ce da asigurarea si reparatia efectiva. plus 1000 euro despagubire pentru cheltuielile ocazionate de accident cat si trauma accidentului. in special pentru fratele meu care a suferit o fractura. prima din viata lui.
Doamna avocat a spus ca nu dispune de atatia bani. (in total 3000 euro), ca daca ar fi avut mi-ar fi dat banii(deci isi recunoaste vina) iar in toate discutiile legate de vinovatie tot insista pe faptul ca vina inca nu a fost stabilita, ca asta se va hotara in instanta. ca ea statea pe loc si eu am intrat in ea. ca nu a fost facuta nici o evaluare de un expert, sau expertiza ceva de genul asta.

Intrebarile mele sunt: odata ce politia prin cercetarile de la fata locului a gasit vinovata pe soferita autoturismului, in procesul care va urma se va discuta vinovatia accidentului? sau doar cuantumul despagubirilor pentru vatamare si daune morale? adica e posibil ca prin diferite "metode" sa reiasa ca eu sunt de vina?
Daca asigurarea a stabilit suma reparatiei la 1000 de euro iar in realitate este de 3 ori mai mare la un service autorizat am dreptul sa solicit intreaga suma pentru reparatie de la asigrator? sau este nevoie sa actionez in instanta vinovatul accidentului pentru distrugere?
Daca in urma procesului Doamnei avocat i se va face dosar de cercetare penala (fratele meu are fractura de os si atela a fost tinuta 21 de zile si inca vreo 15 pentru recuperare completa) mai are dreptul sa profeseze?
Este necesar sa depun un memoriu la camera avocatilor pentru atitudinea doamnei care nu doar ca nu a acordat primul ajutor, ci a incercat sa intimideze martorii, iar in continuare sustine ca este nevinovata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: musatilie , utilizator 18:22, 16 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de principiu eventualele pretentii ale persoanei vatamate sunt suportate de catre persoana responsabila cililmente (adica de asigurator..daca exista)...daca nu...de catre persoana vatamata....
spun ''persoana''' deoarece sunteti in faza de ancheta=urmarire penala...
e bine sa analizeze dosarul un reprezentant cu studii juridice (avocat...)
Sfat: de ce nu incercati o mediere , o conciliere cu persoana care a produs vatamarea (doamna de la volan)???
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca politia a intocmit un PV si a stabilit o vinovatie nu prea mai aveti motive sa va faceti griji. E bine sa va angajati un avocat specializat pe probleme de daune auto care sa va reprezinte interesele in instanta si sa va apere de tertipurile avocatesti ale legilor.Cu ajutorul avocatului veti chema in instanta pe vinovata de accident si ea la randul ei va chema in solidar asiguratorul ei RCA. Avocatul va sti cum si ce trebuie sa faca pt a obtine cat mai mult de la asigurator.
va multumesc!
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza pana ne cheama an innstanta gilcrist1977 gilcrist1977 parte vatamata an accident auto am fost la cercetari penale sa anceput urmarirea penala a soferului sa facut expertiza ceruta sau chemat martori la audieri la ... (vezi toată discuția)
Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)