avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima nu a depus plangere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima nu a depus plangere

Buna ziua... ma numesc Cornelius si pe data de 1 septembrie am lovit pe trecerea de pietoni un barbat care alerga si vorbea la telefon... barbatul era sa fie lovit de alta masina care l-a evitat din fericire sau din pacate... si mi l-a pasat mie... l-am lovit in franare puternica... a fost aruncat pe capota dupa care a cazut pe oglinda dreapta pe care a rupt-o. m-am oprit... omul se ridica... iar la indemnul unor persoane nu foarte inteligente din masina mea.. am fugit de la locul accidentului... dupa 2 ore am fost la spital am vb cu el.. politia mi-a luat alcolemia (0.00%) probe biologice etc... mi-au luat permisul si mi-au dat dovada fara drept de circulatie pe perioada nelimitata. au trecut 2 luni.. pe 1 noiembrie mai exact... si victima nu a depus plangere... dosarul meu este undeva la parchet... iar eu habar nu am ce trebuie sa fac... ce se v-a intampla? cum pot conduce? sunt dependent de masina pt ca sunt student in bucuresti si locuiesc in afara acestuia... Vreau sfaturi de la niste persoane civilizate si in cunostinta de legislatie si situtatii similare. Va rog fara comentarii rautacioase si umor ironic! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adorjan Ramona , Consilier juridic 19:32, 16 Noiembrie 2011
Buna seara,
In primul rand, din cate observ in sarcina dvs ar trebui sa fie retinute 2 infractiuni. Prima dintre ele ar fi o vatamare corporala (sau vatamare corporala grava, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legist prin certificatul medico-legal), aceasta fapta fiind prevazuta de Codul Penal, a 2-a infractiune fiind cea de fuga de la locul accidentului, fapta prevaziuta de OUG 195/2002 Republicata. Cu privire la pasii legali, dumneavoastra aveti calitatea de faptuitor in dosarul penal care se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria X, urmeaza sa fiti audiat in calitate de faptuitor, iar daca pe baza actelor efectuate pana atunci reiese ca va faceti vinovat de savarsirea celor 2 infractiuni se va incepe urmarirea penala impotriva dumneavoastra, moment in care calitatea dumneavoastra din dosar se va schimba din faptuitor in invinuit (va sfatuiesc sa va angajati un avocat pentru ca cu privire la accidentarea persoanei pe trecerea de pietoni se impune administrarea unor mijloace de proba, cum ar fi audierea persoanelor care au fost de fata, efectuarea unei expertize tehnice judiciare de specialitate auto, etc.).Cu privire la permis, din pacate, nu aveti cumj sa il obtineti momentan dar pentru informatii mai detaliate va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema permis de conducere ContSters379535 ContSters379535 Buna seara Vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi legate de permisul de conducere Aflandu-ma la un semafor in Constanta fiind a 3 a masina in ... (vezi toată discuția)
Am avut accident cu un pieton care traversa neregulamentar, urmarea fiind o fractură de umăr și o posibilă contuzie la omoplat. care pot fi consecințele pentru mine? Cristi1321 Cristi1321 Salut. Acum cateva zile am lovit un pieton care traversa neregulamentar, asta sa intamplat in Urziceni Ialomita pe soseaua Calea Bucuresti (acea sosea are 2 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)