Salutari tuturor.Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema:Fiul meu este in Germania si anuntat la adresa de 30 zile si as vrea sa stiu daca trebuie sa astepte trei luni ca sa poata sa-si infiinteze PFA?Sau poate sa faca asta imediat?Va multumesc anticipat.Va rog sa-mi raspundeti pe maill:coca1968_bi@yahoo.com Cu respect Coca C.
poate lucra ca PFA imediat dupa ce depune actele la primarie, ia un nr fiscal personal (Persönliche Identifikationsnummer). dupa cateva luni primeste nr fiscal al PFA-ului (Steuernummer).
de regula, pana sa i se acorde nr fiscal al pfa, nu i se plateste integral factura, se retine 15% din ea, un soi de garantie
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,dar va rog sa-mi spuneti daca el are doar o luna de cand a venit in germania si tot o luna de cand l-am anuntat la adresa noastra,i-si poate deschide un PFA.Va multumesc din inima pentru ajutor.
am o ruda care si-a facut imediat ce a avut adresa, deci mergeti la primarie.
daca doriti sa stiti ce acte va trebuie exact, pot sa intreb si sa va dau un raspuns
V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu mai multe detalii.Sunt intr-o situatie critica si asta este singura salvare pentru fiul meu care nu poate lucra primele trei luni.Am fost sfatuita sa-si faca un PFA ca sa poata lucra fara probleme,dar cineva m-a informat gresit(se pare) ca ar trebui sa astepte cele trei luni pentru a putea sa-si faca acest PFA.Va multumesc mult pentru tot.SA stiti ca ma aflu aici cu Dumneavoastra,nu din comoditate ci pentru faptul ca nu stiu limba germana si nu am nici un ajutor.
am aflat asta: cand veniti la munca in germania trebuie sa va inscrieti cu domiciliul din germania (la primarie).: Se numeste: "Anmeldung bei Einwohnermeldebehörde"
in aceeasi zi la alt ghiseu tot la primarie, va deschideti PFA-ul "Gewerbeanmeldung"
va da un formular de completat, pe care il completati dvs sau firma de contabilitate pe care o angajati. faceti o cerere de scutire de tva, pe care,impreuna cu contractul de prestari servicii sau manopera pe care il aveti cu o alta firma, le trimiteti la circa financiara. puteti lucra si pana iese nr fiscal cu acordul firmei cu care colaborati, sub rezerva ca va opreste 15%din factura.
dupa deschidere PFA trebuie sa faceti: asigurare medicala, asigurarea intreprinderii la risc, inscrierea la camera de comert si industrie...
intrucat nu cunoasteti limba, mai bine imputerniciti o persoana, un avocat, sa se ocupe