avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gewerbeschein
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gewerbeschein

as vrea sa stiu ce implica un asemenea gewerbeschein (e nevoie de consilier fiscal,contabil?) si ce taxe trebuie platite!
Aveti dreptul ca cetatean roman sa infiintati un Gewerbe in Germania. Pentru a infiinta un Gewerbe trebuie sa aveti un concept de afacere. Mergeti la primaria unde aveti domiciliul sau resedinta si cereti Gewerbeanmeldung. Platiti vreo 20 de Euro, completati un formular extrem de simplu, dupa care urmeaza complicatiile. Dupa vreo 3 saptamani veti primi un maldar de hartii de la fisc (Finanzamt) pe care trebuie sa le completati si sa aratati ce fel de activitate urmeaza sa desfasurati si cam cat preconizati ca veti obtine anual beneficii. Vi se va da un nr de inregsitrare al afacerii dvs, se stabileste impozitul pe veniuri, pe care trebuie sa-l platiti. Toate cheltuielile dvs care sunt in activitatea afacerii le puteti "absetzen" adica deconta la Finanzamt, dar atentie, numai TVA-ul. Exemplu: ati cumparat "Putzmittel" (mijloace de curatenie: sapun, maturi, mop-uri etc). In pretul de cumparare este inclus TVA (Mehrwertsteuer MwSt). Acest MwSt il primiti inapoi de la Finanzamt daca dovediti cu chitante valoarea acestora.
Daca nu obtineti beneficii care sa poata fi impozabile, timp de 3 luni, atunci Finanzamt va va pune in vedere sa inchideti afacerea, altfel intra la banuieli ca artifical nu obtineti beneficii, ca sa nu platiti Umsatzsteuer USt(impozit pe venit)
Va duceti la primarie sa faceti GewerbeAbmeldung (adica sa va stergeti afacerea de la fisc) si la Finanzamt (fisc) pentru a anunta ca aveti zero Euro beneficii
Aveti voie pe tot teritoriul Germaniei sa functionati cu un Gewerbe, iar tot timpul, nu este limitat de nimeni, fiindca o afacere nu se face doar in cateva luni, ci tot mereu. Va trebuie sa stiti limba germana dvs insusi. Puteti desigur sa va asociati cu cineva care stie limba germana, dar nu este ca atunci cand stii si intelegi ce se discuta.

Dca nu infiintezi tu Gewerbe , cu acel Gewerbeschein mergi la SVA si te asiguri medical.
Apoi tot cu acel Gewerbeschein faci un Werkvertrag cu persoana respectiva. Asta inseamnä cä tu prestezi servicii pentru acea persoanä, nu cä te angajeazä. Ai un contract de prestat servicii care in baza acelui Gewerbeschein iti dä posibilitatea sä lucrezi pentru el.
Nu uita insä cä asigurarea medicalä si taxele sociale ti le vei pläti singur lunar.
La sfarsit de an trebuie sä iti faci bilantul, adicä sä apelezi la un contabil care sä iti facä bilantul si sä iti plätesti impozitele.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru gewerbe in germania? soaniyy soaniyy sint necesare acte traduse si legalizate in Romania pentru deschiderea unui gewerbe in Germania,si daca pot sa angajez persoane pe acest gewerbe?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca si de interese petrica47 petrica47 Am lucrat in Germania cu gewerbe la ingrijire batrani,aproape 3 ani.In acesta perioada,mi-am platit fata de finantele germane tot ce a fost necesar.Acum,ma pot ... (vezi toată discuția)