avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Conflict de munca si de interese
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Conflict de munca si de interese

Am lucrat in Germania cu gewerbe la ingrijire batrani,aproape 3 ani.In acesta perioada,mi-am platit fata de finantele germane tot ce a fost necesar.Acum,ma pot trezi cu cei de la Zoll ca nu sant chiar in regula..!!Intermediarul care ma dus la diferite familii de batrani nu m-a pus perfect in legalitate cu tot ceea ce ar fi trebuit sa stiu conform legilor germane..!!In cazul ca voi avea probleme pe aceasta linie,respectiv financiar-penale,pot sa acuz intermediarul pentru inducerea in eroare cu privire la cunoasterea legislatiei.??Mentionez ca eu mi-am vazut de serviciu in conditii f bune iar pe intermediar la interesat doar comisionul pe care eram obligat sa il platesc lunar..!!Se pare ca intermediarul ar avea relatii la nivel inalt si nu se prea teme de controalele fiscului..!!In acest caz,ca sant peste 150 de persoane care lucreaza asa,poate fi tras statul german la raspundere??
Necunoasterea legii nu constituie o scuza. Intermediarul nu era obligat sa va predea drept german, pentru ca nu pentru asta era platit. Statul german este suveran si hotaraste singur ce legi fiscale se aplica pe teritoriul sau, nu poate fi tras la raspundere pentru asta.
Poate detaliati mai mult problema dvs.

De asemenea, pentru o informare corecta puteti sa va adresati Ataşatului pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Berlin:
Dl. Constantin MIRON
Ataşat pe probleme de muncă şi sociale pentru R.F.Germania şi Austria
Tel: + 49 (0)30 212 39 108
Fax: +49 (0)30 212 39 199
E-mail: berlin.social@mae.ro


D-le tgeorgescu,cu tot respectul,cred ca nu am fost inteles..!!Este adevarat ca necunoasterea legilor nu este o scuza,dar era obligatia intermediarului,patron al unei firme germane de recrutare de persoane pentru ingrijire persoane varstnice sa se ocupe de tot ce era necesar din punct de vedere al legalitatii.Pentru asta era platit lunar nu doar ca m-a plasat,ca loc de munca,dintr-o familie la alta.El a purtat toate discutiile in prealabil cu familiile in cauza referitoare la persoana care urmeaza sa lucreze la familia respectiva.Cred ca si CEDO are alta parere,vizavi de parerea d-voastra.
Gewerbe=PFA, deci ati actionat ca intreprinzator (pe piata afacerilor) si erati singur responsabil pentru afacerile dvs. (contabilitate, plata taxelor, respectarea legilor, etc.).

Fiecare intreprinzator este responsabil pentru afacerea proprie, intermediarul e responsabil pentru propria lui afacere, nu pentru afacerea dvs.

Pana la CEDO trebuie sa epuizati caile de atac interne, adica sa va judecati ani de zile in Germania.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
tgeorgescu, utilizator
D-le tgeorgescu,daca dvs.considerati ca a ingrijii persoane varstinice,in baza unui contract cu o firma germana de intermediere reprezinta o afacere proprie,atunci credeti gresit..!!Afacerea a fost a firmei germane de plasare,eu am am incasat doar salariul lunar din care am platit ce am avut de platit,atat fata de finante cat si de firma de intermediere..!!Mai nou,stiu ca o astfel de firma nu are voie sa mearga cu gewerbe pentru angazati,ca intervine Zoll-ul..!!Referitor la CEDO,aveti dreptate,dar problema este alta..!!Nu am treaba sa ma judec intern cu firma,ma judec cu statul pentru ca nu a verificat corect sau la timp ceea ce face aceea firma..!!Caile de atac in orice pana a ajunge la CEDO exista doar in Romania....asta este birocratia,cu salarati ei cu tot..!!Respecte mele..!!

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am o problemă cu asigurările sociale din austria ... 61dorina 61dorina Buna ziua,am o problemă cu asigurările sociale din Austria și aș vrea să știu dacă mă poate ajuta cineva. Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru gewerbe in germania? soaniyy soaniyy sint necesare acte traduse si legalizate in Romania pentru deschiderea unui gewerbe in Germania,si daca pot sa angajez persoane pe acest gewerbe?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)