avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imobil vandut anterior incuviintarii executarii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imobil vandut anterior incuviintarii executarii silite-efecte

Ma numesc aura si sunt din iasi as avea nevoie de un pic de ajutor....sa va spun...tatal meu are 50 de ani ,acum 3 ani a facut niste credite pe la banci ,din alea doar cu buletinul fara a pune ceva garantie.un an si un pic le-a platit apoi si-a pierdut serviciul ratele nu au mai fost platite au fost date la o firma de recuperare.tatal meu a vandut anul acesta pe data de 3.12.locuinta pe care o detinea ,o casa la tara,iar pe data de 4 firma de recuperare a depus la judecatorie incuviintare de executare silita.mentionez ca tatal meu nu a primit nici o instiintare de la judecatorie pana astazi ci am aflat intamplator de aceasta.ma puteti sfatuii in vreun fel?ce se va intampla ?se anuleaza actul?vanzatorul nu are nici o vina fiind de buna credinta iar tatal meu a vandut crezand ca datoria s-a prescris fiind dat faptul ca nu a mai primit nici o instiintare de nicaieri.multumesc:(
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:45, 10 Decembrie 2010
Executarea silita se face pe ceea ce poseda debitorul.Din moment ce tatal nu are,nu vor avea pe ce sa-l execute,urmand sa-l urmareasca pana vor avea ce sa-i ia sau poate ii infinteaza poprire pe salariu ,pensie.Cererea de executare silita nu se judeca cu citarea debitorului.Nu poate fi vorba de anularea vreunui act.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
buna seara ...multumesc de raspuns dar totusi nu pot spune ca a vandut casa pentru a se sustrage executarii silite?si noi nu putem face contestatie la executarea silita?acasa nu am primit nici un act am aflat intamplator de incuviintare fiindca aveam ceva de rezolvat la judecatorie si i-am vazut numele afisat:(
Stati linistita,nu se va intampla asa ceva.Vor incepe executarea silita,fara doar si poate,dar...vor executa ceea ce gasesc.Era o problema daca vindea dupa inceperea executarii silite,ceea ce nu este cazul.

andymaurul
multumesc pentru raspuns-andymaurul=D>
In raport de interesul recuperatorului pentru recuperare debit,exista posibilitatea ca acesta sa promoveze actiune revocatorie (pauliana ) impotriva contractului de vanzare a l bunului imobil,dedus executarii silite

Alte discuții în legătură

Executate silita imobil cu mai multi proprietari Dap1194 Dap1194 O situatie coplicata.....poate pot afla ceva informatii.... In urma cu 12 ani, parintii mei au facut 2 credite pentru un apartament. Tatal meu, a scos un ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)
Se poate intampla ceva? desfiintare contract vanzare-cumparare apartament lory34 lory34 buna ziua, tatal meu a lucrat la o asociatie de proprietari cu contract de munca , prejudiciind asociatia cu o suma destul de mare.s-a judecat pedeapsa primita ... (vezi toată discuția)