Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez someri peste 45 ani, am fost informat cum sa procedez.
Dupa ce am angajat someri peste 45 ani si am integistrat contractele de munca, am depus in luna octombrie 2010 actele la agentia AJOFM Simeria dar nu am primit numar de inregistrare pentru conventie, sefa agentiei motivand ca actele se trimit la Deva pentru a fi semnate de directorii de acolo, vreo patru....dureaza cam doua saptamani iar din luna decembrie o sa intru la plata.
Am fost pana acum de vreo trei ori la agentia din Simeria dar nici vorba sa fie asa cum am fost informat initial. Sefa motiveaza ca nu au fonduri acum si nu pot inregistra conventia.....am impresia ca ori este vorba de incompetenta ori trebuie sa cotizam ....nu stiu ce sa cred, cert este ca am fost dus cu vorba si mintit pana am angajat someri , acum nu inregistreaza conventia.
Va rog sa ma ajutati cum sa procedez , sau ce trebuie facut ca cei de la AJOFM Deva sa respecte legea.
Buna ziua !
Cum nu inregistreaza cererea ? Sunt obligati sa o faca iar ulterior sa va trimita raspuns scris in sensul celor invocate ...... ceva nu e in regula , trimiteti conventia prin posta cu confirmare de primire ...
1. Cam prin toata tara AJOFM procedeaza la fel, adica ilegal.
2. Daca inregistreaza conventia si actele sunt in regula atunci trebuie sa va acorde facilitatile legale. Dar fiindca nu sunt bani nu inregistreaza conventiile, pentru a nu fi dati in judecata.
3. Daca ii dati acum in judecata nu aveti cum dovedi ca au inregistrat conventia si nu vor fi sanctionati.
4. Colegul meu, @adrianmarin, v-a dat ideea sa puneti actele prin posta cu confirmare de primire. Eu zic sa le puneti si cu valoare declarata (asta inseamna o lista cu documentele puse in plic).
Avand in vedere ca sunt tanar intreprinzator si student am crezut ca pot fi ajutat sa demarez o afacere in aceasta tara, de aceea am decis sa angajez pentru inceput someri peste 45 de ani si sa beneficiez conform legii de facilitatile oferite pentru a putea sa platesc salarii decente la inceput de activitate, in acest scop am facut un calcul cum pot demara afacerea, m-am informat la AJOFM Deva si Simeria, jud. Hunedoara unde repet am fost convins ca totul este ok, am fost informat ca in doua saptamani primesc inregistrarea conventiei, am angajat someri si aveam in vedere sa mai angajez, dar acum vad ca am fost fraierit de AJOFM care nu are de gand sa respecte legea.
Am trimis o sesizare catre domnul director AJOFM Deva Hunedoara unde am aratat exact cele prezentate si solicitam inregistrarea conventiei. Am trimis recomandat cu aviz de primire, au primit, acum astept un raspuns.....daca o sa primesc vreodata.
Oare de ce se face atata reclama sa angajam someri, ca se dau beneficii, ca se ajuta tinerii intreprinzatori.....cand de fapt constat ca toate sunt doar vorbe. Ce este de facut........nu pot sa cred ca institutiile statului ne pot fraierii chiar asa, poate este vorba de un functionar incompetent chiar daca este sef de agentie sau director, oare nu trebuie sa fie trecut pe lista de disponibilizari sau concediat ?
1. Intrebarile dvs. sunt retorice.
2. Chiar daca ar citi guvernantii sau reprezentantii lor din teritoriu (cum ar fi cei de la AJOFM) s-ar face ca nu au vazut ce ati scris.
3. Poate ne spuneti si noua ce raspuns ati primit.
Am primit raspuns la adresa trimisa la AJOFM Deva Hunedoara, am fost informat ca : ( Referitor la adresa dvs. nr……, prin care solicitati lamuriri privind subventionarea locurilor de munca…, conform art.85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca , cu modificarile si complectarile ulterioare , va comunicam urmatoarele:
Conventia a fost inregistrata la AJOFM Deva cu numarul…. in luna noiembrie 2010 . Deoarece in anul 2010 resursele financiare ale agentiei, pentru subventionarea locurilor de munca au fost reduse, nu exista posibilitatea incheierii subventiei intre firma dvs. si agentie. In momentul in care AJOFM Hunedoara va dispune de fondurile bugetare necesare, solicitarea dumneavoastra va fi solutionata in cel mai scurt timp. Subventionarea locului de munca se va face 12 luni de la data incheierii conventiei. Va multumim pentru intelegere si colaborare.
Semneaza director execuriv, sef birou…)
Deci cererea a fost inregistrata.......dar la Agentia Simeria sefa a spus ca nu este inregistrata, cand am cerut numar de inregistrare a spus ca nu poate sa-mi dea...chiar si pentru alte acte depuse trebuie sa insist sa primesc un numar de inregistrare, consider ca asa este normal, altfel cum demonstrez ca am depus acte, oricum comunicarea lasa mult de dorit.
Va rog opinia dvs. referitor la raspunsul primit.
Multumesc.