avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind angajarea?

As dori sa aflu care sunt legile care vizeaza angajarea persoanelor peste 45 de ani si ce facilitati le ofera statul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 7 Februarie 2012
AJOFM-ul este cea care ofera angajatorului facilitati cu privire la stimularea angajarii persoanelor peste 45 ani, oferind un salariu minim pe economie timp de 12 luni cu conditia pastrarii salariatului la locul de munca timp de 2 ani, si aceasta in baza LEGII SOMAJULUI: Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca ...
adelaida_07 a scris:

AJOFM-ul este cea care ofera angajatorului facilitati cu privire la stimularea angajarii persoanelor peste 45 ani, oferind un salariu minim pe economie timp de 12 luni cu conditia pastrarii salariatului la locul de munca timp de 2 ani, si aceasta in baza LEGII SOMAJULUI: Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca ...


:((toate bune si frumoase teoretic ,dar in fata unui astfel de dosar de angajare ,ni se comunica ca nu sant fonduri si atunci unde-i ajutorul?nu inteleg ..pina la angajarea unei persoane de 50 de ani ni se spune ca vom fi sprijiniti in primul an ,si cand definitivam actiunea ni se raspunde ca nu sant fonduri.....va rog sa ma ajutati cu un raspuns ,exista sau nu facilitati pt cei care angajeaza persoane peste 45de ani?AJOFM are sau nu are fonduri pt acest lucru ,si in functie de ce factor un angajator ce doreste sa angajeze o persoana de 50 de ani primeste aceste facilitati?
tymori a scris:

[:((toate bune si frumoase teoretic ,dar in fata unui astfel de dosar de angajare ,ni se comunica ca nu sant fonduri si atunci unde-i ajutorul?nu inteleg ..pina la angajarea unei persoane de 50 de ani ni se spune ca vom fi sprijiniti in primul an ,si cand definitivam actiunea ni se raspunde ca nu sant fonduri.....va rog sa ma ajutati cu un raspuns ,exista sau nu facilitati pt cei care angajeaza persoane peste 45de ani?AJOFM are sau nu are fonduri pt acest lucru ,si in functie de ce factor un angajator ce doreste sa angajeze o persoana de 50 de ani primeste aceste facilitati?

Sunt fonduri adrestiva la AJOFM cu o plangere precizand persoana care a afirmat acest lucru.
Daca angajati persoane peste 45 de ani intocmiti dosarul (copie CIM, copie buletin, copie certificat nastere, copie diploma studii, copie certificat casatorie, copie carte de munca, declaratie angajator ca nu a avut in ultimii 2 ani raporturi de munca cu persoana in cauza, tabelul nominal, copiile semnate conform cu originalul si stampilate) si mergeti la AMOFM str. Spataru Preda et 4 la Sorin Chiritescu si depuneti dosarul. Va va spune daca mai trebuie si altceva si va vor chema pentru verificari (state de plata, conventii vechi, tabele nominala de la conventii, etc) cam in 5 zile.
Persoana care va primeste dosarul nu este factorul de decizie si nu cred ca ar trebui sa aiba opinii de acest gen, este angajat doar pentru a primi dosarul si a se asigura ca este complet.
:-/ si daca nu este din Bucuresti?
In conformitate cu art. 85 din Legea 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de serviciu cel putin 2 ani.
Acte necesare pentru incheierea conventiei, pentru incadrarea somerilor in varsta de peste 45 de ani aflati in evidenta agentiei (cod A):
- Conventia, Anexa 19, in 2 exemplare;
- Tabel nominal cu somerii incadrati, Anexa 19.1, in 2 exemplare;
- Actul in baza caruia au fost incadrati in munca (copie);
- Actul de identitate (copie);
- Declaratie pe propria raspundere a angajatorului din care sa rezulte ca in ultimii 2 ani nu au mai fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate.

Aceste acte se depun la sediul AJOFM.

Alte discuții în legătură

Angajare somer cu varsta peste 45 ani iselin iselin buna ziua, as dori sa stiu ce facilitati au angajatorii care angajeaza someri peste 45 ani pe un post vacant si ce beneficii au angajatii care au fost ... (vezi toată discuția)
Subventie somaj costicul costicul In care cazuri o intreprindere individuala poate beneficia de subventie pt somaj? (vezi toată discuția)
Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)