avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inactivitatea administratorul roman si numirea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inactivitatea administratorul roman si numirea lichidator

O firma cu 3 administratori care la randul sau sunt si asociati. Uno este obligator sa semneze -cel roman- si mai sunt doi care alternativ trebuie semnatura pentru orice act de administrarea.
Cele din Spania vrea lichidarea societatea.
Spanioli stiu ca cel roman nu va fi la AGA convocat de celealte.
Statutele nu prevad nimic, adica legea este aplicabila si obliga lichidare judecatoreasca.Legea cere unanimitatea pentru a numi lichidator. In acest caz cele spanioli ar trebuie sa se duca la judecatoria.Tot devine din cauza pierderea economica a societatea si inactivitatea administratorul roman.
Ar putea exista alte calea fara judecatoria pentru a "dizolva" societatea?
Eu am banuit renuntare ca administratori a cele doi spanioli in fata Notar si in AGA respectiva convocata ca e sigur no va veni celalt asociat roman. Mai sunt alte posibilitati?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 12:07, 10 Decembrie 2010
In aceeasi Hotarare AGA se specifica
1 dizolvare
2 numire lichidator ...
Imi cer scuze: am editat ultima intrebara ulterior a raspunsul dv. Este necesar lichidator sau in conformitatea cu art 235 se poate fac fara lichidator autorizat si in ce masura.
Constat ca aveti cunostinte solide asupra legii 31/1990 dar doriti o confirmare ....
Raspunsul este urmatorul : va trebuie un lichidator in conformitate cu prevederile alin 2 al art 235
"În lipsa acordului unanim privind împărţirea bunurilor, va fi urmată procedura lichidării prevăzută de prezenta lege.@"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare punct de lucru fara acordul unuia dintre asociati CarlaE CarlaE Buna ziua! Avem un srl, infiintat in martie 2011. Suntem 3 asociatii cu parti sociale egale. Toti trei avem statutul de administratori al societatii. ... (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%. gilra gilra Daca intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%, detinatorii celorlalte 49% procente mai au vreo sansa sau se aplica principiul \"vae victis\" ? (vezi toată discuția)