avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima nastere

Buna seara,
as dori sa stiu daca se mai acorda acel salariu la nasterea unui copil.Precizez faptul ca lucrez in invatamant si am depus deja o cerere prin care solicitam acest lucru ,iar azi mi s -a spus ca nu mi-l poate acorda deoarece acest salariu este un ajutor si conform articolului 9 din legea 118/2010 "Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva." nu se mai acorda.Intrebarea mea e urmatoarea daca acest lucru este prevazut in CCM e ajutor sau drept salarial?Si care ar fi diferenta?
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: dana_m76 , utilizator 12:21, 11 Decembrie 2010
Precizez faptul ca CCM a fost prelungit inca un an si prevede acordarea acestui salariu la nastere.
Ajutoarele pentru nastere nu intra in categoria veniturilor salariale .. art.55 alin.4 lit.a C.fisc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc ptr clarificare.legea 118 are anumite articole care se aplica pana la 31 dec 2010.in ian pot lua acel salariu?
precizez faptul ca si articolul 9 mai sus mentionate valabil pana la 31 dec 2010
Faceti cerere catre angajator pentr acordarea acestuia, iar in caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata .
Avet grija ca actiunea in instanta se depune in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului - art.283 alin.1 lit..e C.mun.

Alte discuții în legătură

Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate platit mamei pentru nasterea unei copil melcsy melcsy contactul colectiv de munca la nivel national prevede la art 51 litera c ca fie ca esti angajat la stat fie in privat ai dreptul la acest banut? a auzit ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)