avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatii la iesirea la pensie

La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii?

Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010:
Art. 9. — Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.
As dori sa stiu daca 118/2010 este in vigoare sau este abrogata prin altceva.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 10 Octombrie 2011
Prevederile art. 9 din Legea nr.118/2010 s-au aplicat pana la 31 decembrie 2010.

Art. 13 din Legea nr.285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice dispune:
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
......
Deci nu se dau nici in 2011 indemnizatii la iesirea la pensie.
Multumesc!
lenusa1969 a scris:

Deci nu se dau nici in 2011 indemnizatii la iesirea la pensie.
Multumesc!

In sectorul bugetar , intr-adevar, nu se acoda nici in 2011 ... in sectorul privat , exista aceasta posibilitate numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau i reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii StanciuM StanciuM Daca sunt pensionat medical M.Ap.N.din decembrie 2010 mai am vre-o sansa la salarii compensatorii.Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Art 9 legea 118/2010  manol manol art 9 din legea 118 \"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, ... (vezi toată discuția)