avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 9 legea 118/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 9 legea 118/2010

art 9 din legea 118 "Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva. " se aplica si persoanelor care ies ls pensie din sistemul sanitar,chiar daca in ccm la nivel de ramura este prevazut minim 2 salarii?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 31 August 2010
Nu numai in CCM la nivelul ramurii sanitare este prevazut acest drept, chiar si in CCMN la art. Art. 50. "- Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii".
Ori art. 9 din Legea BOC abroga toate aceste drepturi ale bugetarilor.
manol a scris:

art 9 din legea 118 "Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva. " se aplica si persoanelor care ies ls pensie din sistemul sanitar,chiar daca in ccm la nivel de ramura este prevazut minim 2 salarii?

Art.9 din Legea nr.118/2010 este aplicabil tuturor salariatilor din sectorul bugetar, inclusiv din sistemul sanitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de pensionare Zetu Elena Zetu Elena As dori sa stiu daca prima de pensionare( 1-2 salarii) s-a acordat la nivelul anului 2009, si care este temeiul legal care confirma sau infirma acest lucru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie la pensionare teo09 teo09 Buna ziua, Am doua cereri in care doua salariate au solicitat o indemnizatie egala cu doua salarii de baza avute in luna pensionarii conform contractului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)