As dori sa stiu daca prima de pensionare( 1-2 salarii) s-a acordat la nivelul anului 2009, si care este temeiul legal care confirma sau infirma acest lucru .Stiu ca Legea 285/2010 a suspendat-o incepand cu 1 ianuarie 2011.Va multumesc !
Daca este din sectorul bugetar de ce domeniu de activitate este vorba ?
Inainte de Legea nr.285/2010 a fost Legea nr.118/2010 : art. 9 - Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.
S-a acordat aceasta prima in 2009,in baza reglementarii Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007 – 2010 care la art. 50mentiona :„Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii”.
Prevederea din CCM a existat transpusa si in ccm la nivel de ramuri,ceea ce a diferit a fost cuantumul acestei indemnizatii,stabilit diferit.Cum utilzatorul nu a precizat despre ce sector este vorba ,dar cred ca bugetar,am precizat reglementarea generala in vigoare in anul 2009,referitoare la indemnizatia de pensionare.