avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de pensionare

As dori sa stiu daca prima de pensionare( 1-2 salarii) s-a acordat la nivelul anului 2009, si care este temeiul legal care confirma sau infirma acest lucru .Stiu ca Legea 285/2010 a suspendat-o incepand cu 1 ianuarie 2011.Va multumesc !
In invatamant s-a acordat acest drept in 2009.Consultati in acest sens Contractul Colectiv de Munca incheiat cu ISJ din judetul de domiciliu sau munic.Bucuresti pt. anul 2009,acolo gasiti reglementata si plata primei pt. pensionare la limita de varsta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

Prevederea din CCM a existat transpusa si in ccm la nivel de ramuri,ceea ce a diferit a fost cuantumul acestei indemnizatii,stabilit diferit.......



Sunt ccm la nivel de ramuri care au avut aceasta prevedere inainte de a se face public CCMN ...
Din moment ce nu cunosti in prima instanta in ce sector activeaza utilizatorul care adreseaza intrebarea,este logic si normal ,ca daca exista sa specifici actul normativ general valabil cuprinzand prevederea, aplicabil la nivelul anului 2009.Este mai putin important in acest context ca exista/nu exista ccm la nivel de ramuri care au avut aceasta prevedere inainte de a se face public CCMN ...din moment ce in final, dupa precizarile ulterioare ale utilizatorului am indicat actul normativ in care se regaseste reglementarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie iesire la pensie alexix alexix in ccm la nivel de unitate se prevede acordarea unui ajutor in cazul iesirii la pensie in valoare de doua salarii, legea 118/2010 prevede ca nu se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare pensionare la limita de varsta say say Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă îşi primesc drepturile potrivit legii şi prezentului contract colectiv de muncă __ [b]CCM la ... (vezi toată discuția)