avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie la pensionare

Buna ziua,

Am doua cereri in care doua salariate au solicitat o indemnizatie egala cu doua salarii de baza avute in luna pensionarii conform contractului unic la nivel national.
Din cate stiu, potrivit art art. 9.din legea 118/2010, nu se mai acordă ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere ori la trecerea în rezervă.
Ma insel?

Cu multumiri anticipate,

Cel mai recent răspuns: teo09 , utilizator 14:28, 3 August 2010
1. Asa este, Legea 118/2010 spune:
Art. 9. — Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.
2. Dar legea se aplica numai sistemului bugetar nu si unitatilor private. Acestea din urma nu platesc din bani publici.
multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 9 legea 118/2010  manol manol art 9 din legea 118 \"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Salariul la pensionare? mhlnedelcu mhlnedelcu daca la nivelul unei unitati exista contract colectiv valalbil ce prevede acordarea a 2 salarii la pensionare , 1 salariul la decesul salariatului si un ... (vezi toată discuția)