avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii

Daca sunt pensionat medical M.Ap.N.din decembrie 2010 mai am vre-o sansa la salarii compensatorii.Va multumesc anticipat.
Legea 118/2010,Art.9:incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau,dupa caz,indemnizatii la iesirea la pensie,retragere ori trecere in rezerva.
Stimate domn Valentin Mester, daca nu puteti sa raspundeti corect, mai bine nu o faceti!

Prin decizia C.Constitutionale 874/2010 art.9 din legea 118/2010 a fost declarat neconstitutional.(Art. 9 Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva. ) Monitorul Oficial 433 din 28 iunie 2010 (M. Of. 433/2010)...asta asa de inceput...
Legea 285/2010 de aplicare a salarizarii unitare prevede la art. 13
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
(2) In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate.
Asta asa...ca sa inteleaga omul.

Domnule StanciuM, va spun ce am facut eu. Adresa inregistrata la Financiar in care sa-si precizeze pozitia privind hotararea Curtii Constitutionale, precum si asupra aliniatului 2, art.13 din 285/2010, lege in vigoare.
Ca o idee, vizitati Sectiunea a 3-a Legea 284/2010 idem cu ANEXA Nr. IV/2 din 330/2009. Eu am iesit tot medical in august 2010...la financiar mi-au spus ca numai in instanta voi vedea banii. Succes. Eu am mai intrebat pe aici si astept niste sfaturi juridice competente. O seara buna.
Jean Valjean a scris:

Stimate domn Valentin Mester, daca nu puteti sa raspundeti corect, mai bine nu o faceti!

Prin decizia C.Constitutionale 874/2010 art.9 din legea 118/2010 a fost declarat neconstitutional.(Art. 9 Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva. ) Monitorul Oficial 433 din 28 iunie 2010 (M. Of. 433/2010)...asta asa de inceput...
Legea 285/2010 de aplicare a salarizarii unitare prevede la art. 13
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
(2) In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate.
Asta asa...ca sa inteleaga omul.

1. Va rog sa recititi regulamentul de postare in forum, mesajul dvs. incalca pct. 2.10 din acesta.

2. Sustinerile dvs. sunt eronate si se bazeaza pe intelegerea gresita a Deciziei CCR nr. 874/2010, decizie anterioara intrarii in vigoare a Legii nr. 118/2010. Art. 9 din proiectul Legii nr. 118/2010 se referea la diminuarea cu 15% a pensiilor si a indemnizatiilor de insotitor.

Acesta este art. 9 din proiectul Legii nr. 118/2010, aspect care rezulta si din Decizia CCR nr. 874/2010:
(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si indemnizatia de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I se diminueaza cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizata este de 622,9 lei.

Intrucat prevederea a fost declarata neconstitutionala, nu se regaseste in cuprinsul Legii nr. 118/2010.

3. Art. 13 din Legea nr. 285/2010 nu are legatura cu intrebarea utilizatorului intrucat se refera la anul 2011, or utilizatorul a iesit la pensie in 2010.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc tuturor care v-ati spus parerea in legatura cu intrebarea mea,dar in special ii multumesc doamnei Gabriela ca a intervenit in aceasta solutionare si m-a facut sa inteleg ca legea 118/2010 a fost sfinta si nu mai exista sansa de salarii compensatorii chiar daca aceasta lege a fost valabila pina la 31.12.2010 deci numai 6 luni.Le multumesc guvernantilor ca s-au batut joc de munca noastra de peste 20 de ani de carira militara si nu le doresc decat o sanatate ca a noastra care am esit la pensie de invaliditate dupa o1.07.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare salariale la iesirea la pensie mitrix mitrix In luna sepetembrie 2010 am fost declarat ,,inapt serviciul politie, inavaliditate gr II,, de catre Comisia Medico -Militara, si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)