avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxe la cumpararea unui imobil dintre un SRL si pers. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxe la cumpararea unui imobil dintre un SRL si pers. fiz?

Buna, am un SRL(microintreprindere) si doresc sa cumpar un imobil pe firma de la o persoana fizica, intrebarea mea este cum pot eu sa imi deduc tva-ul, pentru ca nu primesc factura, iar in momentul in care il voi vinde la o pers fizica iar trebuie sa platesc tva de 19%. Care e procedura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 01:29, 18 Martie 2008
Pai daca cumperi de la o persoana fizica, il cumperi fara tva.
Daca, ulterior, te vei decide sa vinzi imobilul, va trebui sa-l vinzi cu tva (dar cumparatorul plateste pretul cu tot cu tva).
Ce te nedumereste?
Nu se recopera nici un TVA:((
Am inteles, iti multumesc lory10
Cu placere! :)
lory10 a scris:

Pai daca cumperi de la o persoana fizica, il cumperi fara tva.
Daca, ulterior, te vei decide sa vinzi imobilul, va trebui sa-l vinzi cu tva (dar cumparatorul plateste pretul cu tot cu tva).
Ce te nedumereste?

operatiunea de vanzare a unei constructii (cu exceptia celor noi) este scutita fara drept de deducere , deci nu se plateste TVA, decat daca opteaza asta!!!!

Alte discuții în legătură

Cate vanzari constructii poti avea fara sa platesti tva? deeaandreea deeaandreea In 2017 am inceput construcția a 3 case, ca persoana fizica. Anul trecut in august am vandut una altei pers fizice, pretul fiind 75000euro. Anul acesta as ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand programe facute de mine Lorant Lorant Buna. Sunt un programator din Romania si as dorii sa imi vand produsele pe internet. As avea nevoie de niste informatii daca ma poate ajuta cineva. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Cînd îmi impune anaf să plătesc tva kati-lina kati-lina Dacă în calitate de persoană fizică, proprietar, vînd, mai multe imobile într-un an sau în 6 luni, şi cumpăr altele sau alt imobil mai mare, ANAF, ... (vezi toată discuția)