avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cînd îmi impune ANAF să plătesc TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cînd îmi impune ANAF să plătesc TVA

Dacă în calitate de persoană fizică, proprietar, vînd, mai multe imobile într-un an sau în 6 luni, şi cumpăr altele sau alt imobil mai mare, ANAF, percepe TVA?
Care este suma minimă pentru care se percepe TVA pentru imobilele vîndute?
Ce s-ar putea întîmpla dacă în fiecare an vînd un imobil şi cumpăr altul ?
Cel mai recent răspuns: kati-lina , utilizator 15:26, 26 Martie 2015
Min vanzari 220.000 de lei
Anaf "pune tva" cand observa ca ai desfasurat activitate economica( cumperi-vinzi de mai multe ori pe an)
Deci,dacă vînd un apartament şi o garsonieră în acelaşi an sau în decurs de 12 luni, într-un oraş mai mare din ţară, ar depăşi suma de 220.000 lei . Atunci, Anaf va percepe TVA, chiar dacă eu cumpăr o casă etajată, cu banii obţinuţi din vînzarea celor 2 imobile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Impozitare vanzare a mai multor imobile persoana fizica saphirr saphirr Buna ziua! V-as ruga sa imi spuneti daca, in decursul unui an calendaristic cumpar si revand 2-3 locuinte ca persoana fizica se plateste numai impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Actiune revocatorie impotriva contractului de instrainare bun imobil milan92 milan92 Buna ziua Un creditor a vindut(donat?)proprietatea pentru a nu putea fii executat silit.Asta sa intimplat dupa ce am declansat procesul in urma caruia ... (vezi toată discuția)