avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare vanzare a mai multor imobile persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare vanzare a mai multor imobile persoana fizica

Buna ziua!
V-as ruga sa imi spuneti daca, in decursul unui an calendaristic cumpar si revand 2-3 locuinte ca persoana fizica se plateste numai impozitul pe transfer de proprietate de 3% sau se mai plateste ceva?
Multumesc anricipat!
Cel mai recent răspuns: saphirr , utilizator 20:52, 25 Martie 2016
Daca valoarea tranzactiilor dintr-un an depaseste 220.000 lei, trebuie sa platiti si T.V.A. incepand cu urmatoarea. Se porneste de la zero la fiecare 01 ianuarie.
Buna seara ! Va multumesc, asa dori daca sunteti amabil sa imi spuneti daca tva -ul este 20% si se plateste la valoarea de tranzactie sau la diferenta intre cumpararea unui imobil si vanzarea lui?
Buna seara!
Multumesc pentru raspuns. Va rog inca o intrebare:
Ce inseamna tranzactiile in valoare totala de 220000 lei/an? Vanzari imobile si terenuri totale/an ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
saphirr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte vanzare cumparare mai multe imobile saphirr saphirr Buna seara! Am o intrebare, va rog daca e posbil sa imi raspundeti: Daca in ianuarie am vandut un imobil achizitionat anul trecut intr-un bloc vechi, iar ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare imobile bloc vechi teodora89 teodora89 buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o problema: in ce situatie se plateste tva la vanzarea apartamentelor? eu cumpar apartamente la licitatie, pe ... (vezi toată discuția)
Tva si impozit pentru vanzare terenuri gmc78 gmc78 Buna ziua, In anul 2012 (acum 2 ani) am cumparat un teren pe care l-am parcelat. Nu stiu daca, conteaza, dar terenul a fost mostenit de sotia mea si sora ei, ... (vezi toată discuția)